Bbrood zet vergeten granen weer op tafel

Bbrood zet vergeten granen weer op tafel
  • Food-en-retail
  • 26 apr 2015 @ 09:29
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • MarketingInnovatieFood

Vanaf 1 mei gaat bij bakkerij Bbrood het project ‘De Vergeten Granen’ van start. Gedurende een half jaar staat er elke maand een ander vergeten-granen-brood centraal in de winkels. Aan het einde van het project zal het favoriete brood van de klanten in het definitieve assortiment worden opgenomen.

'Eeuwenlang hebben mensen granen gegeten waarvan wij niet eens meer weten dat ze bestaan. Zonde! Vaak zijn deze granen juist heel lekker en gezond. Daarom introduceren wij zes van deze granen, zodat de klant deze bijzondere smaken uit het verleden kan ervaren en (her)waarderen', meldt Manon Klaver van Bbrood aan de redactie. 'Met dit project willen wij bijdragen aan de bekendheid van deze waardevolle graansoorten. niet in de laatste plaats omdat ze ontzettend lekker zijn. Bij Bbrood houden we variatie, verandering van spijs doet eten. Bijzondere smaken, nieuwe ingrediënten, innovatieve bereidingsmethoden.. daar worden wij blij van! Dit enthousiasme delen we graag met jullie, dus ga mee op een reis door het verleden en (her)ontdek deze bijzondere graansoorten!'

Dit wordt het schema de komende maanden:

MEI - KHORASAN
Khorasan tarwe is een oergraan, een graansoort met een hoog eiwitgehalte en zwakke gluten. Khorasan heeft een boterachtige smaak en is rijk aan proteïnen en mineralen. Hoewel Khorasan eeuwenoud is, werd er pas in 1989 brood mee gemaakt, waarna de populariteit steeg.

JUNI - BOEKWEIT
Boekweit is geen graan maar een plant en behoort tot de duizendknoopfamilie. Het zaad van deze plant wordt tot meel gemalen. Boekweit bevat geen gluten, is heel voedzaam en licht verteerbaar. Het heeft een nootachtige smaak.

JULI - ROGGE (zie oiok foto boven)
Rogge behoort tot de grassenfamilie en bevat minder gluten dan tarwemeel. Dit resulteert in lekker stevig, compact brood. Sinds de Middeleeuwen werd rogge populair vanwege zijn karakteristieke zure smaak.


AUGUSTUS - EMMER
Emmer is een verre voorvader van onder andere khorasan tarwe. Bij vele opgravingen zijn resten van deze graansoort gevonden. Emmer is dus familie van ons moderne tarwe maar het bevat veel minder gluten en onderscheidt zich door zijn licht zoetige smaak.

SEPTEMBER - QUINOA
Quinoa is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant waarvan de zaden worden gegeten als graan. Quinoa is rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Het heeft een volle, nootachtige smaak en bevat geen gluten.

OKTOBER - TEFF
Teff is een Afrikaanse grassoort die geroemd wordt om zijn langzaam verteerbare koolhydraten. Teffkorrels zijn heel klein waardoor het onmogelijk is om ze te pellen en teffmeel dus per definitie volkoren is. Het heeft een milde/zoete smaak en bevat als enige graansoort vitamine C.

Meer info klik hier.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken