Chef Thor haakt in op kookboek De Dronken Vegetariër

Chef Thor haakt in op kookboek De Dronken Vegetariër
  • Food-en-retail
  • 21 mei 2015 @ 15:44
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • TrendsFood

Eind vorig jaar verscheen het spraakmakende kook- en drinkboek De Dronken Vegetariër, waarin 71 vegarecepten met een tic van schrijver, journalist en uitgever Hanny Roskamp en wijnkenners Yannick Slagter en Floor Overgoor zijn gebundeld. Dit opvallende ‘bookazine’ heeft veel positieve aandacht gekregen in de media. Om dit succes te vieren in combinatie met Wereld Natuur Dag, organiseert de excentrieke chef Thor op vijf juni met DJ Wannabestar 'De dronken vegetariër ter vleesvrije viering van de Wereld Natuur Dag' in zijn restaurant.

De Dronken Vegetariër haalde ondermeer NRC Handelsblad, Volkskrant, Parool, Algemeen Dagblad, Telegraaf, Elle Eten, Wendy en  Happinez. In Engeland heeft medium Meatfreemonday van Paul & Stella McCartney enkele recepten en foto’s uit het boek gepubliceerd. 

Chef Thor, ook bekend als kookkunstenaar Thorwald Voss, is de oprichter van de roemruchte Supperclub in Amsterdam. Na de wereld te zijn rondgereisd, woont en werkt hij nu weer in de hoofdstad. Samen met Anne Steenkamp runt hij het restaurant The Wicked Kitchen en verzorgt hij ook catering op locatie. 'De passie van Chef Thor is het verbinden van gezond eten en drinken met kunst en plezier', meldt zijn pr-man. Net als het boek De Dronken Vegetariër richt het feest op 5 juni in The Wicked Kitchen zich naar eigen zeggen op de 'dierbare doelgroep van de groeiende vega-community die bestaat uit jonge levensgenieters die geen of steeds minder vlees eten. Ze houden van drinken en uitgaan, zijn slim, empathisch en hebben de kant van het onderdrukte dier gekozen. Het zijn romantische revolutionairen die ijveren voor een plantaardig bewind. Hun minirevolutie speelt zich af in cafés en restaurants waar whisky, wijn en bier op tafel staan.'

Zes gangen vegan
Behalve DJ Wannabestar komen ook Femke Dekker alias DJ Strange Boutique en DJ Carlos Valdes een disco-setje draaien voor alle (aspirant) vegetariërs die met elkaar volgens plan gaan eten, drinken en dansen. Chef Thor heeft voor vijf juni een speciaal zes gangen menu bedacht, dat niet verbazingwekkend geheel 'vegan' is. Foodmarketeers en trendwatchers bezoeken de zaak graag omdat chef Thor hier de allernieuwste merken en producten op het gebied van gezonde voeding en drank pleegt te presenteren. 'Ook geeft hij ruim baan aan opvallende muzikanten, artiesten, DJ’s, kunstenaars, fotografen, ontwerpers en andere creatieve trendsetters met een positieve boodschap aan de wereld. Reserveer snel als je wilt komen eten, want vol is vol', adviseert het kookteam. (PvWK)



De initiatoren van de Dronken Vegetarier-party op 5 juni
(Foto: Frank & Barbie)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken