Rollende keukens krijgen permanent karakter
- Food-en-retail
- 29 jun 2015 @ 14:59
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - FoodInnovatie
- 29 jun 2015 @ 14:59
- Redactie Food en Retail
Een soort Rollende Keukens, maar dan twee jaar lang. Amsterdam geeft 50 ondernemers vanaf deze week gelegenheid om met hun 'foodtruck' op 24 locaties in de gemeente te staan. De gemeente stelt twee eisen: ze mogen niet alleen maar patat en hotdogs verkopen en ze moeten elke dag rouleren. Twee ondernemers presenteren zich.
Amsterdam is de eerste stad in Nederland die ondernemers de kans geeft om eten te verkopen vanuit foodtrucks. Voorheen mochten de straatondernemers bijna nergens op de openbare weg hun truck stallen. De vergunningen die wel werden vergeven, lagen vaak bij hotdogkramen, friettenten en ijskarren. De gemeente Amsterdam kreeg in totaal 150 aanvragen voor een vergunning, meldt Nu. 'De foodtrucks die de straat op mogen zijn gewaardeerd met behulp van een puntensysteem. Ze werden beoordeeld op voedselkwaliteit, duurzaamheid, innovatief gehalte en duurzaamheid van het concept.' Stadskrant Het Parool belichtte alvast vijf foodtrucks van de 50 uitverkorenen. Ze zullen het straatbeeld ongetwijfeld een creaieve twist geven en het gezondere voedselaanbod verbreden. Hier de eerste twee:
Specialiteit: Noedelsoep met eend (€6)
Opvallend: De Pekingeend is halal en komt van een Gelderse eendenfarm
Achtergrond: Haukon van Gelder (37) was chef-patissier bij Bridges
Truck: Oude groentewagen op wielen
Eerste standplaats: Zuidas, dinsdagmiddag
Parool: Haukon van Gelder leerde Pekingeend bereiden tijdens zijn reizen door Azië. Samen met Dave Vlaun (37) - eigenaar van een rederij - staat hij aan het roer van de Duck Truck. Zijn andere specialiteit is Steamed buns. Van Gelder: 'Simpel gezegd: een bapaobroodje met rundvlees'.
Specialiteit: Pizza margherita (€7)
Opvallend: Stefano Candido (26) leerde pas pizzabakken toen hij naar Nederland kwam, o.a. bij Casa di David
Achtergrond: Candido komt uit een klein dorpje bij Milaan, hij woont sinds zes jaar in Diemen-Zuid
Truck: Piaggio Ape met twee kleine houtovens
Eerste standplaats: Vondelpark (ingang Amstelveenseweg), maandagmiddag
Parool: Juist een pizza Margherita maken is moeilijk, omdat je je niet kunt verschuilen achter dure parmaham of salami, volgens de Italiaan. 'Mijn pizza's zijn luchtig omdat ik het deeg 24 tot 30 uur laat rijzen. Een goede mozzarella, tomatensaus, basilicum en een beetje zout maken het af.'
Klik hier voor de overige drie foodtrucks.
beeld boven: Britse foodtruck in Franse HY-bus. (PvWK)
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
- gezond
- Amsterdam
- alternatief
- locatie
- pop up
- verkopen
- hotdogs
- Rollende Keukens
- stad
- Nederland
- mobiel
- patat
- tailor made
- ondernemers
- HY
- eten
- food
- gemeente
- foodtrucks
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- [marketeer 197] Margot van Hulsteijn - marketing directeur...
- [onderzoek] '4 op de 10 Nederlanders koopt zo veel mogelijk...
- Albert Heijn brengt paasassortiment tot leven met AI
- 'Kwart retailers heeft in 2030 geen winkelvoorraad meer '
- Magnum lanceert Euphoria en Chill - ijsdivisie in de verkoop
- Resultaten Action 2023: 'voortdurende groei en ontwikkeling'
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- [marketeer 198] Valerie Vos - The... 29-03-2024
- Welkoop opnieuw winnaar Shopping... 29-03-2024
- Hak bedankt voor choco-moes28-03-2024
- Retailers Plus en Coop in het rood28-03-2024
- Judith Hoogendoorn van Upfield:... 27-03-2024
- [onderzoek] Huismerkverpakking vaak... 27-03-2024
MarketingTribune Events
- 28mei 2024
Retail Media Day
- 13jun 2024
NIMA Marketing Day
- 17sep 2024
CrossBorder Event
- 3okt 2024
CustomerFirst Congres
- 10okt 2024
Shopping Today
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing