Den Haag investeert in winkelgebied Noordeinde

Den Haag investeert in winkelgebied Noordeinde
  • Food-en-retail
  • 10 jul 2015 @ 14:43
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • Winkelen

Wethouders Boudewijn Revis, portefeuille Binnenstad, en Karsten Klein, Economie, van de gemeente Den Haag overhandigden de plannen voor de versterking van het gebied rondom Paleis Noordeinde gisteren aan vertegenwoordigers van winkeliersvereniging BIZ Noordeinde (foto). Met een investering van 2,2 miljoen euro wil de gemeente de uitstraling en de economische functie van het gebied versterken.

De plannen van de gemeente zijn onder andere gericht op het vernieuwen van de buitenruimte. Zo zal er nieuwe bestrating komen en komt er meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Stijlvolle inrichting van de openbare ruimte, zoals bewegwijzering, gaan de eigen identiteit van het gebied versterken. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in een marketingcampagne die de bekendheid en vindbaarheid van het Noordeinde en het Hofkwartier moet verbeteren.

Wethouder Klein: 'het college vindt het belangrijk om een impuls te geven aan dit sfeervolle en historische winkelgebied met veel authentieke zaken en ambachtswinkels. We hopen hiermee het unieke karakter van het Noordeinde te ondersteunen en uit te bouwen.' 'We willen de buitenruimte, rondom het Paleis aantrekkelijker maken en werken aan de herinrichting van de Heulstraat, Hoogstraat en het Noordeinde, zodat nog meer bezoekers kunnen genieten van dit prachtige winkelgebied in Den Haag', aldus wethouder Revis.

Ook winkeliersvereniging BIZ Paleis Noordeinde is zeer verheugd over de investering van de gemeente, Liesbeth Coers, voorzitter van BIZ Paleis Noordeinde: 'het Noordeinde is een chique, doch persoonlijk en toegankelijk winkelgebied met een rijk aanbod aan horeca, kunst en mode. Er is zeer veel potentieel om dit verder uit te bouwen, bijvoorbeeld op het gebied van luxury shopping.' 

De uitwerking van de plannen zal opgepakt worden in nauwe samenwerking met BIZ Paleis Noordeinde en andere betrokken partijen, zo meldt Den Haag, zoals bewonersvereniging Hofkwartier en Bureau Binnenstad.

 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken