Algemeen directeur Blokker Jack Peters stapt op, Rob Heesen (afkomstig van Hema) volgt hem op

 Algemeen directeur Blokker Jack Peters stapt op, Rob Heesen (afkomstig van Hema) volgt hem op
  • Food-en-retail
  • 1 sep 2015 @ 10:53
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaWinkelen

Jack Peters, sinds 2009 algemeen directeur van retailketen Blokker, heeft zijn functie neergelegd en vervolgt zijn loopbaan buiten het concern. Ceo van Blokker Holding Theo de Kool nam zijn functie voorlopig waar. Inmiddels is Rob Heesen, afkomstig van de Hema, per 1 oktober als opvolger benoemd. De ondernemingsraad is hierover geïnformeerd, meldt het familiebedrijf.

'Jack Peters gaat naar een nieuwe uitdaging op zoek als gevolg van een verschil van inzicht tussen hem en de concerndirectie van Blokker Holding', aldus het bericht van de holding. 'De concerndirectie bedankt Jack Peters voor de impuls die hij heeft gegeven aan de vernieuwingsslag bij Blokker en in het bijzonder de nieuwe winkelformule die nu wordt uitgerold in Nederland.'

Slagkracht vergroot
Peters was begin dit jaar in nog groot het nieuws, toen Blokker aankondigde de banen van 440 werknemers te gaan schrappen,  zo'n 6 procent van het totaal. Er werden toen geen filialen gesloten en het was voor het eerst dat het winkelbedrijf uit 1896 een reorganisatie doorvoerde. Het winkelconcern ging de winkels vernieuwen om de concurrentie ook online beter aan te kunnen, meldde Peters toen. Het concern had volgens de NOS onder meer last van concurrentie van winkelketen Action.

Rob Heesen van start
'Blokker wil zijn winkels vernieuwen om de omzetdaling te keren. Om concurrerender te worden moeten we de filiaalbezetting in ongeveer de helft van onze winkels aanpassen", verklaarde Blokker-directeur Peters tegenover Het Journaal. Rob Heesen wordt nu per 1 oktober de nieuwe algemeen directeur van Blokker. Hiermee geeft de concerndirectie van Blokker Holding naar eigen zeggen 'een extra impuls aan verdere vernieuwing, snellere omzetgroei en een volledig omnichannel-aanbod bij Nederlands grootste huishoudwinkelketen. De concerndirectie verwacht met de ervaren retail-professional Heesen de commerciële slagkracht van Blokker te versterken. Heesen, op dit moment commercieel directeur bij Hema, zal bij Blokker de uitrol van de nieuwe winkelformule alsmede de assortimentsvernieuwing verder voortzetten.' 

Achtergrond Rob Heesen
Rob Heesen (1971) heeft een indrukwekkende en veelzijdige carrière in de retail opgebouwd in diverse managementrollen op het gebied van inkoop en merchandising. Hij had eerder managementfuncties bij Etos en Super de Boer en is nu als commercieel directeur lid van de Hemadirectie. Voor dit warenhuis was hij onder meer eindverantwoordelijk voor het gehele Hema-assortiment, category management en prijs- en promotiebeleid.

Over Blokker en de Holding
Huishoudspecialist Blokker telt 600 winkels en runt een succesvolle grote webshop. Blokker Holding maakte recent nog bekend de hoofdkantoren van speelgoedketens Bart Smit in Volendam en Intertoys in Waddinxveen te gaan integreren. Tot het detailhandelsconcern Blokker Holding behoren behalve genoemde speelgoedwinkels ook de huishoudketens Blokker, Cook&Co, Xenos, Big Bazar, Marskramer, Novy en Budg€t, de speelgoedketen Maxi Toys, woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok. Het concern is actief met elf winkelformules in acht landen met ruim 2.400 vestigingen en circa 22.000 medewerkers. (PvWK)


De gaande man: Jack Peters


En de komende man: Rob Heesen

 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken