Iglo introduceert knapperige kibbeling uit de oven

Iglo introduceert knapperige kibbeling uit de oven
  • Food-en-retail
  • 8 sep 2015 @ 09:14
  • 8285 x gelezen
  • Link
  • Redactie Food en Retail
  • ProductFood

Wachtend op de veerboot, na een dagje strand of zomaar bij de viskraam op de markt: kibbeling is al honderden jaren een typisch Hollandse snack waar Nederlanders op verschillende momenten van genieten, stelt Iglo. 'Boterzachte malse witvis in een goed gekruid en vooral krokant korstje, mét ravigottesaus. Iglo introduceert nu kibbeling die gemakkelijk in de oven te bereiden is, waardoor je ook thuis kunt genieten van deze heerlijke vis.'


De naam kibbeling komt van kabeljauwwang, aldus de food producent. 'Vroeger werd kibbeling namelijk gemaakt van de wangetjes van kabeljauw. Deze werden door het beslag gehaald en gefrituurd. Door de schaarste van kabeljauw in de oceaan en de hoge prijs die er daardoor mee gemoeid is,wordt nu meestal gewerkt met andere soorten witvis zoals koolvis, wijting, heek en pollak. Iglo Kibbeling wordt gemaakt van Alaska pollak, familie van de kabeljauw. Bij voorkeur wordt kibbeling lekker met de vingers gegeten: als snack tussendoor of bij het avondeten, gecombineerd met een heerlijke ravigotte-, cocktail- of knoflooksaus.'

Bijzonder krokant uit de supermarkt
Uit onderzoek blijkt dat veel mensen het jammer vinden dat ze kibbeling niet (lekker) zelf kunnen maken, ontdekte Iglo, terwijl ze er wel vaker van zouden willen genieten. 'Daarom introduceert Iglo als autoriteit op het gebied van visproducten voor thuisgebruik, nu kibbeling voor in de oven. Iglo Kibbeling is smaakvolle vis in een bijzonder krokant jasje. En in slechts 14 minuten staat een portie op tafel. De kibbeling van Iglo is verkrijgbaar in twee varianten: een portieverpakking (2 porties, 245 gram, consumentenadviesprijs € 2,99) en een familieverpakking (4 porties, 490 gram, consumentenadviesprijs € 4,99). Uiteraard is de kibbeling ook geschikt voor bereiding in de airfryer en de frituurpan, maar Iglo raadt de oven aan voor het beste resultaat.'



Duurzaam gevangen vis
Iglo introduceerde de afgelopen jaren onder de labels Fish Cuisine en Ocean Cuisine diverse visproducten, waaronder de succesvolle Lekkerbekjes. Net als bij deze populaire visproducten heeft kibbeling het MSC-keurmerk. Dat betekent dat de vis duurzaam is gevangen. Om de versheid en de kwaliteit te kunnen bewaken, wordt de vis na de vangst direct ingevroren. Op de verpakking heeft het MSC-keurmerk gezelschap van de karakteristieke groene kapitein, de kampioen van de Iglo Group op het gebied van duurzaamheid. De groene kapitein staat symbool voor het MVO-programma dat de Iglo Group onder de noemer Forever Food Together heeft geïntroduceerd en integraal onderdeel uitmaakt van de bedrijfsstrategie om 100% van al haar voedingsmiddelen voor 2020 op verantwoorde wijze te betrekken en te bereiden.


De nieuwe contouren van Kap'tein Iglo
 


Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
  • Abonneren

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events
  • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken