Lena Herder nieuwe Country Retail Manager Ikea Nederland

Lena Herder nieuwe Country Retail Manager Ikea Nederland
  • Food-en-retail
  • 6 okt 2015 @ 15:11
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaWinkelen

Vandaag verwelkomt Ikea Nederland Lena Herder als nieuwe Country Retail Manager. Zij volgt Kristina Johansson op, die vanaf 2012 aan het roer van het woonwarenhuis in Nederland stond. Herder zal zich toeleggen op het verder optimaliseren van de totale winkelbeleving en daarmee de leidende positie van Ikea in Nederland als omnichannel retailer verder uitbouwen. De Zweedse was sinds 2013 Country Retail Manager van Ikea Finland.

Onder leiding van Kristina Johansson is Ikea Nederland de afgelopen jaren uitgegroeid tot een solide en succesvolle organisatie, waarbij de focus lag op continue verbetering van de totale winkelervaring. Het woonwarenhuis wil iedere klant op een inspirerende, verrassende en uitstekende manier zo persoonlijk mogelijk bedienen.

Samen voortdurend in beweging
Lena Herder: 'Ik wil mijn enthousiasme, ervaring en passie gebruiken om Ikea in Nederland verder te ontwikkelen en te laten groeien. Via onze winkels en online, via onze producten, maar vooral via onze 5000 medewerkers die onze beste Ikea ambassadeurs zijn. Samen zijn we voortdurend in beweging en altijd op zoek naar nieuwe kansen, wegen, kanalen en manieren om een beter dagelijks bestaan te creëren voor zoveel mogelijk mensen. Ikea gelooft in eerlijkheid en wilskracht. We verlangen ernaar om te vernieuwen, te inspireren en te verrassen.'

Het Nederlandse leven thuis
Lena begon haar loopbaan in 1991 als medewerker van Ikea Malmö in Zweden. Door haar jarenlange ervaring in verschillende landen heeft ze diepe kennis van het dagelijkse leven thuis. Ze vertelt: 'Ik ben zeer benieuwd hoe Nederlanders thuis leven en wil mij daar graag verder in verdiepen. Door te leren welke wensen, dromen en behoeften mensen hebben in het dagelijks leven thuis, kunnen wij hen elke dag relevante en inspirerende woonoplossingen bieden. Door de jaren heen heb ik bij Ikea geleerd dat wat we thuis doen eigenlijk overal ter wereld hetzelfde is. Het enige verschil is hoe we ons leven in huis leiden. Ik kijk er naar uit om te beginnen aan deze fantastische nieuwe uitdaging!'

Loopbaan bij IKEA Group
Lena begon haar loopbaan als medewerker bij Ikea Malmö in Zweden en vervulde daarna diverse managementposities. Ze was onder andere vier jaar Store Manager van Ikea Linköping in Zweden. Na een uitstapje naar het Verenigd Koninkrijk als Deputy Retail Manager werd zij adjunct-directeur bij Ikea Food Services. In oktober 2013 kreeg Lena Herder de leiding over Ikea Finland. Sinds 6 oktober 2015 is zij de nieuwe Country Retail Manager van Ikea Nederland.

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken