Hema opent flagshipstore in Parijs

Hema opent flagshipstore in Parijs
  • Food-en-retail
  • 13 apr 2016 @ 11:58
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • MarketingcommunicatieWinkelen

De Hema heeft een flagshipstore geopend in Rue de Rivoli, een bekende winkelstraten in Parijs. Het winkelpand telt 450 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. De winkel is volgens Hema bijzonder vanwege de goede ligging: het retailmerk vestigt zich tussen verschillende andere internationale formules. Hema wil scoren met een gevarieerd aanbod aan alledaagse producten.

Dit is één van de drie nieuwe winkels die Hema (door het bedrijf zelf sinds een paar jaar steevast foutief en hinderlijk leesbaar IN KAPITALEN gespeld) in korte tijd in Frankrijk heeft geopend. Zo is er nog een andere winkel in Parijs en een winkel in Strasbourg gelanceerd. Inmiddels telt de Hema 47 vestigingen in Frankrijk. Onlangs werd ook een Hema flagshipstore in Barcelona aangekondigd. De retailketen meldt een strategisch plan te hebben om de komende drie jaar te groeien van de huidige drie tot circa 40 vestigingen in Spanje. Dat aantal moet in de toekomst in ieder geval stijgen tot 80. Momenteel telt Hema ruim 700 vestigingen in zeven landen.

Eenheidsprijzen
De Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij Amsterdam werd opgericht door Leo Meyer en Arthur Isaac, directeuren-generaal van Magazijn De Bijenkorf. Op 4 november 1926 opende de eerste vestiging van de H.E.M.A in de Kalverstraat in Amsterdam, een paar dagen later gevolgd door een tweede filiaal in de Oude Hoogstraat. 
Alle waar was te koop tegen eenheidsprijzen van 25 en 50 cent. Het jaartal 1926 keert nu ook terug onder het logo op de pui van het nieuwe Parijse visitekaartje ('depuis 1926'). In de jaren vijftig werd de Hema een van de eerste franchiseorganisaties van Nederland. Intussen slaat de formule zijn vleugels uit naar het buitenland. In Nederland is onlangs weer de oude slogan 'Echt Hema' in gebruik genomen. De retailer is nu eigendom van de Britse investeringsmaatschappij Lion Capital. (PvWK)



Pui van het nieuwe Parijse filiaal: 'depuis 1926'

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken