Michelin sterrenregen 2017 daalt neer

Michelin sterrenregen 2017 daalt neer
 • Food-en-retail
 • 12 dec 2016 @ 14:30
 • 12207 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
 • FoodAwards

In het DeLaMar Theater te Amsterdam is zojuist de nieuwe Michelingids Nederland gepresenteerd. Na een sober 2016, vindt er voor komend jaar een herschikking plaats. Het beroemde La Rive in het Amstel Hotel raakte een ster kwijt, Bord'eau in De L'Europe scoorde (nog) niet nummer drie maar er zijn ook een serie nieuwe winnaars. ​De Librije uit Zwolle en De Leest uit Vaessen behouden hun drie sterren. Hier de lijst met afvallers en alle nieuwe sterren.

Tijdens de uitreiking werd een minuut stilte gehouden voor de kleurrijke cuisinier Joop Braakhekke, die veel voor het foodvak betekende. Michelin voegt in de 2017 editie van het rode boekje vijf nieuwe 1 sterren restaurants toe en een nieuw 2 sterren restaurant. Zeven bedrijven verliezen de sterren, in vier van deze gevallen betreft het een beëindiging van het betreffende restaurant. In totaal telt Nederland in de Michelin-editie 2017 nu 106 met een ster gedecoreerde zaken, een groei die op een flinke ontwikkeling van smaak, koken, gastheerschap (m/v) en service duidt in Nederland. (PvWK)

Nieuwe één sterren restaurants in Nederland
Plaats, Restaurant    

Amsterdam Bolenius
Amsterdam Mos
Amsterdam Rijks
Den Bosch Noble
Heerlen Cucina del Mondo

Nieuw twee sterren restaurant in Nederland
Heeze Tribeca

Verloren sterren in Nederland
Bloemendaal Chapeau (gestopt)
Heeze Boreas (gestopt)
Onderdendam In de Molen (gestopt)
Reeuwijk Kaagjesland (gestopt)
Amsterdam Le Restaurant
Amsterdam La Rive
Scheveningen Seinpost
 

Klik hier om de onlangs uitgereikte en meer betaalbare 134  'Bib Gourmands' na te slaan.
* Kijk hier voor de lijst van vorig jaar.
​(PvWK)
 


Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief.
 • Abonneren

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken