Hudson's Bay Nederland krijgt nieuw MT en wordt geherpositioneerd

Hudson's Bay  Nederland krijgt nieuw MT en wordt geherpositioneerd
  • Food-en-retail
  • 21 jan 2019 @ 09:07
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingFood

Hudson’s Bay reorganiseert zijn Nederlandse warenhuizen. Er komt een nieuwe ceo en de winkels worden geherpositioneerd, zo laat het concern weten.

Armin Devender wordt als ceo de opvolger van Wayne Drummond en Stefaan Le Clair, die het allebei slechts een paar maanden volhielden. Devender komt over van HB-zusterformule Galeria Kaufhof, waar hij GM Sales was. Devender was eerder betrokken bij de opening van de eerste vestigingen in Nederland.

Devender moet zorgen voor een ommezwaai in Nederland, waar vorig jaar een verlies van circa 80 miljoen euro zou zijn gedraaid. De Telegraaf concludeerde in december uit interne stukken dat er mogelijk een ontslagronde aankomt bij het warenhuisconcern. De nieuwe eigenaren zouden zich grote zorgen maken over de zware investeringen en achterblijvende omzetten in ons land.

De Hudson's Bay Company is het oudste bedrijf van Canada en het op één na oudste van Noord-Amerika. Het bedrijf werd op 2 mei 1670 te Londen opgericht als The Governor and Company of Adventurers of England trading into Hudson's Bay. Hudson’s Bay Company droeg in 2018 ruim de helft van zijn aandelen in de Europese warenhuizen over aan Signa, dat Karstadt al in handen had. Onder de nieuwe eigenaar wordt nu de ‘lokale aanwezigheid in de markt geheel herzien’. Er wordt gesproken van een ‘herpositionering’ in ons land. 'Het doel is om onze klantenbasis te verbreden en de grootte van de winkels aan te passen', stelt topman Stephan Fanderl van Karstadt en Galeria Kaufhof op RN. Ook in Duitsland is de herpositionering opgevallen.

Of dat betekent dat de warenhuizen kleiner worden, laat Hudson’s Bay niet los. De keten zit sinds 2017 in Nederland. Hudson’s Bay trok op diverse locaties in panden waar voorheen warenhuizen van de failliete keten V&D gevestigd waren. Ook de Saks Off 5th-filialen in Amsterdam en Rotterdam behoren tot de keten. Dit voorjaar openen er, zoals het er nu uitziet, nog twee nieuwe Hudson’s Bay-vestigingen, in Utrecht en Amstelveen. De warenhuisketen heeft momenteel dertien vestigingen in ons land.
(PvWK, bronnen: MarketingTribune, RN, Telegraaf, Wiki, W&V en FT)

foto boven: de HB-flagships op het Amsterdamse Rokin


Armin Devender

Lees hier de 38 artikelen in ons Hudson's dossier



Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken