Gemeente Leiden anticipeert op vertrek Hudson's Bay

Gemeente Leiden anticipeert op vertrek Hudson's Bay
  • Food-en-retail
  • 15 mei 2019 @ 11:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingZakelijkPolitiek

De gemeente Leiden houdt er rekening mee dat Hudson's Bay uit de stad vertrekt en probeert daarop in te spelen, ontdekte het Leidsch Dagblad.

De Canadese winkelketen zit sinds september 2017 in Leiden. Het loopt niet storm in het voormalige V&D-pand aan de Aalmarkt, weet de krant. Ook met de andere veertien filialen in Nederland lijkt het niet echt goed te gaan. Het Duitse b2b-medium Wirtschaftswoche meldde in april 2019 in dit artikel dat het Duitse moederbedrijf Karstadt-Kaufhof overweegt de Nederlandse tak te sluiten. De verliezen bij HB dreigen de komende jaren op te lopen tot een miljard euro, staat in interne documenten.

Betrokken GroenLinks-wethouder Yvonne van Delft zegt in het Leidsch Dagblad over de kwestie: 'We zijn trots op Hudson’s Bay. Het is een prachtige winkel, maar we denken samen met het Centrummanagement wel na over de vraag: wat als het pand leeg komt te staan.' Van Delft en het Centrummanagement Leiden willen volgens de krant aan de onzekerheid een einde maken en proberen in contact te komen met de internationale leiding van het grootwinkelbedrijf. Dat is nog niet gelukt, meldde de wethouder. 'Nagedacht wordt er in ieder geval al wel over wat te doen als het bedrijf vertrekt, maar meer daarover meldde Van Delft niet. Zij heeft al wel, wederom samen met het Centrummanagement, met de eigenaar en beheerder van de Catharinastraat gesproken. Want daar zijn kledingzaak Via Mio en restaurant Moscow at Sea vertrokken na een faillissement (...) De steeg vormt wel een belangrijke schakel in het Leidse winkelrondje.’

Op maandagavond 20 mei 2019 komen vertegenwoordigers van winkeliers en de gemeente samen om de Leidse situatie en knelpunten te bespreken. Wellicht is er dan ook meer nieuws van Hudson's Bay dat op de Aalmarkt gevestigd is, in en naast het beroemde pand 'Den Vergulden Turk'.
(PvWK, bronnen: Wirtschaftswoche, Leidsch Dagblad)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken