Pauwel Wiertsema volgt Maartje Frederiks op als CEO HelloFresh Benelux

Pauwel Wiertsema volgt Maartje Frederiks op als CEO HelloFresh Benelux
  • Food-en-retail
  • 22 aug 2019 @ 09:29
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Personalia

CEO Maartje Frederiks verlaat HelloFresh Benelux en wordt opgevolgd door Pauwel Wiertsema. ‘Maartje’ stond in 2011 aan de wieg van de maaltijdboxbezorger in Nederland en het bedrijf communiceerde uit haar naam met de klanten. Zij zal HelloFresh per 1 september verlaten.

Frederiks: ‘Dat ik HelloFresh ga verlaten is één van de moeilijkste besluiten in mijn leven geweest. Ik weet dat ik afscheid neem van een uniek en mooi bedrijf. Ik ben trots op wat we bereikt hebben, waarvan velen dachten dat dit niet mogelijk was. Door de jaren heen hebben we ons aanbod enorm uitgebreid, onze service continu verbeterd en zijn we marktleider geworden. Ik ben blij dat we elke week steeds meer mensen weten te inspireren om gezondere keuzes te maken: om meer zelf te koken, meer gevarieerd te eten en veel verse ingrediënten te gebruiken. Ik zie mijn taak als oprichter als voltooid en het voelt als de juiste tijd om aan een nieuwe avontuur te beginnen. HelloFresh kan voortbouwen op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren en ik heb alle vertrouwen in mijn collega Pauwel als nieuwe CEO van HelloFresh Benelux.’

Het opvolgingsproces voor de huidige positie van Wiertsema is inmiddels opgestart en het ‘nieuwe avontuur’ van Frederiks is nog niet bekend.

 

Elke week levert HelloFresh verse ingrediënten en recepten aan zijn 2,4 miljoen actieve klanten wereldwijd. Klanten kunnen kiezen uit meerdere recepten en hun maaltijden enkele weken vooruit plannen door te bestellen via desktop of mobiele app. Het bedrijf werkt samen met lokale voedselleveranciers in elf markten; de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Australië, Canada en Nieuw-Zeeland met kantoren in 8 steden, dat een team van meer dan 4.500 mensen telt. HelloFresh leverde 67 miljoen maaltijden aan 2,4 miljoen actieve klanten wereldwijd in Q2 2019 (1 april – 31 juni 2019). HelloFresh is in november 2011 in Berlijn opgericht en staat sinds november 2017 genoteerd op de Duitse aandelenbeurs in Frankfurt.

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken