Shell opent eerste eigen Shell Café langs snelweg

Shell opent eerste eigen Shell Café langs snelweg
  • Food-en-retail
  • 23 apr 2021 @ 11:43
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Het eerste Shell Café van Nederland opent bij het tankstation langs de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht. Klanten die hier bij Shell Sandelingen Oost hebben getankt worden bij binnenkomst verwelkomd door een gastheer- of vrouw.

De retailafdeling van Shell biedt veel extra te ontwikkelen mogelijkheden, opperde MarketingTribune al eerder. Niet iedereen kent de immense schaal van deze afdeling. 'Als retailer van Shell-stations krijg je een unieke kans om jouw eigen bedrijf te runnen met steun van de grootste merkretailer ter wereld', staat op de site van het topmerk zelf. Als reden wordt hiervoor genoemd dat servicemedewerkers op de tankstations met 500.000 collega's in bijna 80 landen wereldwijd meer dan 25 miljoen gasten per dag bedienen, al zal dit momenteel iets minder zijn door de langzaam overwaaiende pandemie. Het aandeel is in elk geval, gezien alleen al het binnenkort weer stijgende weg- en vliegverkeer, nog flink ondergewaardeerd. Het initiatief in Shell Sandelingen Oost, dat na zes weken verbouwing gestalte kreeg, toont in elk geval ondernemerschap en visie die toegevoegde waarde aan de retailtak gaat leveren en zich leent voor internationale uitrol.

Nieuw horecaconcept wordt uitgerold
Het tankstation van Shell langs de A16 is het eerste in het land waar het nieuwe concept is uitgerold. Een Shell-pomp in de buurt van Amsterdam is als volgende aan de beurt, meldt het AD. Het is de bedoeling dat binnen vijf jaar de belangrijkste locaties van Shell ook een Shell Café krijgen zoals in Hendrik-Ido-Ambacht al gebeurd is. 'Verse broodjes en dergelijke hadden we natuurlijk al op meer locaties, maar dit pompstation is de eerste met de hele cafébeleving', vertelt Tim Kezer van Shell over de onderliggende marketing insight, 'We zien dat mensen zich steeds meer gedurende de dag verplaatsen, dus niet meer vooral tijdens de ochtend- en avondspits, daar spelen we op in.' Lees hier verder.
(PvWK, bronnen: MT, Shell en AD, foto's: Shell)


Impressie van het eerste Shell Café van Nederland

 


 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken