Adyen start Omgekeerde Supermarkt in hartje Amsterdam namens Voedselbank

Adyen start Omgekeerde Supermarkt in hartje Amsterdam namens Voedselbank
  • Food-en-retail
  • 13 jan 2023 @ 10:30
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • DistributieStrategie

De Omgekeerde Supermarkt, het in Amsterdam gevestigde initiatief om levensmiddelen aan de Voedselbank te doneren, opende een pop-up locatie in The Store van financieel technologieplatform Adyen op het Rokin in Amsterdam.

De centrale locatie van The Store vergroot de zichtbaarheid van het goede doel en roept mensen op tot het doneren van levensmiddelen. De Omgekeerde Supermarkt alias 'TKRAMREPUS', is een initiatief van studentenorganisatie Knappe Koppen en is ontstaan doordat er in de afgelopen tijd steeds meer mensen afhankelijk zijn geworden van de Voedselbank. De gedoneerde producten komen via de Voedselbank terecht bij personen die ze goed kunnen gebruiken. 

Doneerlocatie voor de Voedselbank op centrale plek
Knappe Koppen, de Voedselbank en Adyen slaan de handen ineen om op een prominente locatie in de stad het doneren van levensmiddelen onder de aandacht te brengen. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland leeft namelijk beneden de armoedegrens, blijkt uit cijfers van de Voedselbank. Door de huidige maatschappelijke ontwikkelingen zoals oorlog, crisis en inflatie neemt dit alleen maar toe. Daarnaast lopen de donaties bij de Voedselbank terug en nemen supermarktketens maatregelen tegen voedselverspilling. Hierdoor blijven er minder producten over voor personen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Alle producten die worden gedoneerd in De Omgekeerde Supermarkt, worden vervolgens gedoneerd aan de Voedselbank. 

Brian O'Malley, Head of Sustainability van Adyen zegt: ‘Wij vinden het belangrijk om via The Store zichtbaarheid voor organisaties te creëren op een in het oog springende locatie in Amsterdam. Zeker als het gaat om een goed doel zoals De Omgekeerde Supermark. Met The Store hopen we mensen bewust te maken van de huidige noodzaak voor voedselbanken en de drempel om naar de Voedselbank te gaan te verlagen. We staan achter het initiatief van De Omgekeerde Supermarkt en hopen er met onze centrale locatie voor te zorgen dat nog meer mensen levensmiddelen doneren.’

The Store 

The Store is een initiatief van Adyen om verschillende partijen tijdelijk in contact te brengen met klanten. De Omgekeerde Supermarkt is tot 12 februari geopend in The Store van Adyen (Rokin 49, Amsterdam). De winkel is geopend op  maandag van 12.00 uur tot 18.00 uur, op dinsdag en woensdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en op donderdag en vrijdag van 11.00 uur tot 19.00 uur. Op zaterdag is de Omgekeerde Supermarkt geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Met info over TKRAMREPUS vind je hier.
(PvWK)

Over Adyen
'Adyen is het favoriete financiële technologie-platform van toonaangevende bedrijven. Met end-to-end-betaalmogelijkheden, op data gebaseerde inzichten en financiële producten in één oplossing, helpen we bedrijven wereldwijd om hun ambities sneller te bereiken. Adyen heeft vestigingen over de hele wereld en werkt samen met bedrijven als Facebook, Uber, H&M, eBay, Rituals, de Bijenkorf en het Rijksmuseum.'

(bron: Ayden)

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken