Maurice Hols leidt Viacom Benelux

Maurice Hols leidt Viacom Benelux
  • Media
  • 24 jun 2014 @ 09:49
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaTelevisieMediaMediastrategie

Viacom International Media Networks heeft Maurice Hols aangesteld als general manager van Viacom Benelux. De Nederlander is momenteel verantwoordelijk voor het contentcluster Comedy & Entertainment in Noord-Europa.

In zijn nieuwe functie zal Hols verantwoordelijk zijn voor alle lineaire basis- en digitale kanalen van het VIMN-portfolio met daarin merken als Comedy Central, MTV en Nickelodeon. Daarnaast is hij eindverantwoordelijke van MTV Mobile en alle vijftig digitale en online proposities in de Benelux. Hols blijft, ook in zijn nieuwe rol, onderdeel van het directieteam van Viacom Noord-Europa.

Magnus Kastner, Managing Director Viacom Noord-Europa: ‘Na het succesvol opbouwen van het merk Comedy Central in Noord-Europa ben ik blij dat Maurice deze nieuwe functie en uitdaging op zich wil nemen. Hij zal in deze belangrijke regio verantwoordelijk zijn voor alle VIMN-merken in de Benelux. We zien een grote kans in het lokaal uitbreiden van onze internationale business en met Maurice zijn internationale ervaring weet hij precies waar de kansen en mogelijkheden liggen bij onze kijkers, partners en adverteerders.’

Maurice Hols: ‘Ik ben de laatste acht jaar op internationaal niveau bezig geweest met het uitbreiden van de Comedy Central-footprint. Ik kijk ernaar uit om met deze ervaring het Benelux-portfolio naar het volgende niveau te brengen in het voortdurend veranderende medialandschap. Samen met mijn management team, onze sales-organisaties BrandDeli in Nederland en SBS in België is dit de volgende stap in de evolutie van merken als Comedy Central, MTV en Nickelodeon.

Sinds 2009 is Hols verantwoordelijk voor het Comedy & Entertainment Noord-Europa cluster, waaronder Comedy Central, VIVA en Blink. Vanaf 2007 leidde hij de lancering van Comedy Central in Nederland. Hij heeft de humorzender in Duitsland, Polen, Zwitserland en Oostenrijk succesvol geherpositioneerd en creëerde een 24-uurs propositie in Zweden. Van 2004 tot medio 2007 was Hols verantwoordelijk voor MTV in Nederland. Voordat hij bij Viacom begon was Hols RTV Director bij Aegis Media (Carat) en Equmedia (nu Starcom). 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken