Shopper Marketing Update haakt aan bij BBP Media

Shopper Marketing Update haakt aan bij BBP Media
  • Media
  • 4 jul 2014 @ 16:20
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Marketing

BBP Media , uitgever van onder meer MarketingTribune en Twinkle Magazine, gaat samenwerken met het Instore Shopper Marketing Instituut (ISMI) en Shopper Marketing Update. Vanaf september dit jaar wordt de gespecialiseerde website van Shopper Marketing onderdeel van het brede marketingplatform van BBP Media.

Later dit jaar komt er ook een tijdschrift en zullen ook het aantal vakbijeenkomsten worden uitgebreid. De samenwerking biedt legio mogelijkheden om Shopper Marketing nadrukkelijker onder de aandacht te brengen van de marketeer, merkfabrikant, retailer, POP-supplier en communicatiebureau.

Shopper Marketing behelst het in kaart brengen van de wensen en behoeften van de consument als shopper. Op basis daarvan kan een gerichte marketingstrategie en activatieprogramma worden opgesteld. Dit heeft een gunstig effect op het onderscheidend vermogen en innovatiekracht van merkfabrikant en retailer. Shopper Marketing Update is in juni 2012 opgericht door hoofdredacteur/vakjournalist Hugo Schrameyer in samenwerking met het Instore Shopper Marketing Instituut (ISMI) van Bram Nauta en Cees Bosma.

De vaksite heeft primair als doelgroep professionals die zich bezighouden met shopperactivatie op de fysieke winkelvloer. Shopper Marketing Update richt zich op iedereen die zich professioneel bezighoudt met het begrijpen van het koopgedrag van consumenten en het vertalen van die kennis naar shopperactivatie. Wekelijks gaat er een nieuwsbrief uit naar circa 3000 geïnteresseerde shopper marketing deskundigen.

Hoofdredacteur Hugo Schrameyer wordt in de nieuwe situatie ook inhoudelijk verantwoordelijk voor zowel de website als het tijdschrift. ‘Vooral ook door nieuwe technologie en nieuwe inzichten zijn fabrikanten en retailers steeds beter in staat om een directe, persoonlijke relatie op te bouwen met shoppers. Enerzijds is een industrie ontstaan die oplossingen levert om deze verbintenis te faciliteren, anderzijds zoeken retailers en fabrikanten naar nieuwe mogelijkheden om shoppers te bereiken en te verleiden. Shopper Marketing Update bevindt zich op het kruispunt tussen vraag en aanbod.’

Oprichters van het ISMI, Bram Nauta en Cees Bosma, zien deze samenwerking als een belangrijke volgende stap om het vakgebied verder te professionaliseren. Bram Nauta: ‘ Het is tijd voor een volwaardig tijdschrift met actuele informatie uit de praktijk van de winkelvloer, zowel digitaal als fysiek. Daarom is de samenwerking met BBP Media zo waardevol omdat zij al ervaring hebben in beide andere vakgebieden, marketing en online retailing.’ Cees Bosma: ‘Wij zullen als ISMI de nodige kennis en ervaring over shopper en in-store communicatie aan toevoegen met onze kennisbibliotheek, trainingen, workshops en marktonderzoeken.’

Paul Petermeijer, directeur van BBP Media: ‘De marketeer wil praktische informatie en zoekt verdieping in de verschillende marketingsegmenten waaronder shopper marketing. MarketingTribune biedt al, overigens gratis, veel en gevarieerde specifieke vakinformatie via diverse media. Deze intensieve samenwerking met ISMI en de professionals van Shopper Marketing Update is voor ons een logische volgende stap om dit aanbod nog sterker en vollediger te maken.’

BBP Media is met haar merken Twinkle, MarketingTribune, Telecommerce, CCM en MarketingFacts de mediaspecialist op het gebied van klantcontact, e-commerce en marketing. In deze vakgebieden heeft BBP Media een unieke positie verworven dankzij haar multichannel benadering. Met de vaktijdschriften, e-mailnieuwsbrieven, awardgala’s en gerenommeerde nationale en internationale congressen en seminars zorgt BBP Media ervoor dat maandelijks meer dan 100.000 professionals op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen in hun vakgebied.

www.shoppermarketingupdate.nl
www.bbpmedia.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken