Fatima Moreira de Melo nieuw gezicht op Sport1

Fatima Moreira de Melo nieuw gezicht op Sport1
  • Media
  • 20 aug 2014 @ 11:32
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PersonaliaTelevisieSportVoetbal

Dit seizoen opent Sport1 niet alleen de studiodeuren rondom de beste voetbalwedstrijden uit de diverse Europese competities maar zullen ook de andere sporten in een studiosetting ruimschoots aan bod komen.

Sport1 Studio is een informatief programma dat afwisselend wordt gepresenteerd door Emile Schelvis en John van Vliet. Per uitzending ontvangen ze een deskundige uit de sportwereld en een bekende Nederlander, die als liefhebber een persoonlijke link heeft met het desbetreffende evenement. Beide nemen plaats op de bank in het vernieuwde Sport1 decor.

Het programma is een vooruitblik op en registratie- en nabeschouwing van een belangrijk sportevenement. Dit kan dus naast een voetbalwedstrijd ook een Formule 1 Grand Prix of een beslissende dag van een golf- of tennistoernooi zijn. Tijdens de uitzending wordt de kijker vanuit de Sport1 Nieuwsdesk door Fatima Moreira de Melo op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op de andere kanalen en de laatste sportnieuwtjes.  

De eerste uitzending van Sport1 Studio is vrijdagavond 22 augustus om 21:55 uur. Centraal staat dan de Spaanse Supercup wedstrijd tussen Atlético en Real Madrid. Op zondag 24 augustus  volgt er een studio-uitzending rondom de Formule 1-race vanaf het circuit van Spa Francorchamps in België.

Sport1 besteedt dit seizoen veel opnieuw aandacht aan de Spaanse Primera División en de Duitse Bundesliga. Uit Spanje zijn per speelronde maar liefst 6 wedstrijden live te volgen. Naast de twee grote competities zendt Sport1 ook weer vele live wedstrijden uit de Franse Ligue 1, Belgische Jupiler League, Portugese Primeira Liga en de Griekse Super League uit. Ook de Spaanse Copa del Rey, de Franse Coupe de la Ligue en de hoogtepunten uit de Turkse Süper Lïg komen ruimschoots aan bod.

Ook de UEFA Champions League vanaf september live op meerdere kanalen bij Sport1 te zien. Op het eerste kanaal, Sport1 Select, wordt een schakelprogramma uitgezonden. De kijker zal gedurende deze uitzending voortdurend op de hoogte worden gehouden van de gebeurtenissen op de andere kanalen. De kijker kan gedurende de avond nog steeds zelf de keuze maken naar welke wedstrijd hij of zij wil kijken. 

Sport1 heeft afgelopen jaar de uitzendrechten van de EK- en WK- kwalificatieduels voor EURO 2016 en het WK 2018 verworven. Per speelronde zal Sport1, verspreid over 3 speeldagen, meerdere wedstrijden rechtstreeks uitzenden. De meeste wedstrijden worden in het weekend afgewerkt en toplanden zullen niet meer gelijktijdig spelen. Sport1 zal met name de duels van de grote voetballanden zoals Spanje, Duitsland, Engeland en Italië uitzenden maar volgt Sport1 ook de verrichtingen van Servië waar Dick Advocaat inmiddels bondscoach is. Tevens zijn alle wedstrijden van het Nederlands Elftal in samenvatting te bekijken en komt er een apart hoogtepunten programma waarin de belangrijkste zaken nogmaals de revue passeren.

www.sport1.nl

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken