Yournalism ontvangt subsidie SD&M en Veronica

Yournalism ontvangt subsidie SD&M en Veronica
  • Media
  • 25 nov 2014 @ 10:18
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • VerdienmodellenOnlineMediaJournalistiek

Yournalism, het in september gelanceerde crowdfunding-platform voor onderzoeksjournalistiek, heeft een subsidie ontvangen van Vereniging Veronica en Stichting Democratie & Media (SD&M). De twee partijen geven samen een bedrag van 50.000 euro, dat besteed zal worden aan verdere doorontwikkeling van het innovatieve journalistieke platform.

'Met deze aanmoediging kan het nog jonge platform bewijzen dat het bestaansrecht en relevantie kan hebben in het huidige journalistieke landschap, en dat willen wij heel graag ondersteunen', aldus Nienke Venema, directeur van Stichting Democratie & Media.

Yournalism is opgericht door Volkskrant-journalist Sybren Kooistra en de jonge, sociaal-betrokken ondernemers Huub Schuijn en Wadim Seminsky. Schuijn, directeur van Yournalism, is heel blij met de ontvangen subsidie: 'Met een startkapitaal van zo’n 20.000 euro zijn we Yournalism in mei 2014 gestart. We hebben met weinig middelen bewezen dat mensen bereid zijn te doneren voor diepgravend, journalistiek onderzoek. Deze volgende subsidie stelt ons in staat om meer belangrijke assumpties van ons bedrijfsmodel te testen. Zo gaan we op zoek naar de juiste vorm voor Yournalism, om als zelfvoorzienende onderneming in het roerige medialandschap op eigen benen te kunnen staan.'

Bestuurslid Teun Gautier van Vereniging Veronica: 'De Nederlandse journalistiek lijkt flink in beweging gekomen te zijn de laatste tijd en innovaties als Yournalism zijn een voorbeeld voor vele anderen. De lezer gaat een veel belangrijkere rol spelen als deelnemer aan het journalistieke proces. Yournalism gaat deze ontwikkeling een belangrijke impuls geven. De lezer zal dankzij Yournalism weer betrokken worden bij het identificeren van onderwerpen en het financieren van onderzoek.'

Inmiddels is dankzij Yournalism een onderzoek naar de macht van zorgverzekeraars in Nederland gestart. Ook onderzoek naar de staat van regionale journalistiek werd via het platform succesvol gefinancierd. Begin volgende maand zullen de eerste resultaten van deze onderzoeken worden gepresenteerd. 



Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken