Crisis tussen directie en redactie Telegraaf Media Groep

Crisis tussen directie en redactie Telegraaf Media Groep
  • Media
  • 21 apr 2015 @ 00:11
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • MediastrategieJournalistiekZakelijkDigitaalPrint

De bom is gebarsten aan de Basisweg. De redactie van dagblad De Telegraaf, inclusief de invloedrijke hoofdredacteur Sjuul Paradijs, is op ramkoers met de directie van moederbedrijf TMG. Berichtgeving over de interne rel is naarstig verwijderd van de eigen website.

Volgens bronnen bij de krant wil TMG de redactie van De Telegraaf opdelen in stukken, zo meldt de NOS. De directie is van zins om katernen als Vrouw, Autovisie, Privé los te koppelen van De Telegraaf.

De redactie van de krant keert zich fel tegen opdeling. Die zou tot gevolg hebben dat de hoofdredactie straks niets meer te zeggen heeft over de inhoud van die aparte katernen. Volgens de redactie is dat instrijd met het redactiestatuut. Redactieleden hebben maandag dan ook massaal tegen het plan gestemd.

Moederbedrijf TMG laat via een woordvoerder weten dat er nog helemaal geen sprake is van formele plannen. Algemeen directeur Harry de Wit zou slechts denkrichtingen hebben gedeeld met de hoofdredactie. 

Helemaal pikant was maandagavond de berichtgeving op de eigen website zelf. 'Crisis bij TMG', kopte De Financiële Telegraaf online. Over de eigen perikelen citeert de krant zakenblad Quote:

'Bij de Telegraaf Media Groep (TMG) heerst onrust over de pogingen van TMG-aandeelhouder Frank Botman om de internetactiviteiten van de uitgeverij onder te brengen in een bedrijf waarvan hij zelf grootaandeelhouder is. Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs verzet zich en wordt waarschijnlijk ontslagen. Dat meldt Quote maandag.'

Quote zelf zegt inzage te hebben gehad in Botmans plan om het krantenconcern grondig te verbouwen. Botman wil dat online titels als Geenstijl, Jaap.nl en Speurders.nl in een nieuwe BV worden ondergebracht waarin hij zelf een meerderheid zou krijgen. Bij TMG is verbijsterd gereageerd op het plan, aldus Quote.

Het (inmiddeld verwijderde) artikel op Telegraaf.nl sluit af met een zin die alles zegt over de interne stammenstrijd: 'Een woordvoerder van TMG was niet direct bereikbaar voor commentaar.'



Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken