Nederland heeft Europese primeur 'drama-kanaal' BBC First

Nederland heeft Europese primeur 'drama-kanaal' BBC First
  • Media
  • 29 apr 2015 @ 11:53
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MediastrategieZakelijkTelevisieMediaVerdienmodellen

BBC Worldwide heeft vandaag de Europese introductie aangekondigd van BBC First, het nieuwe premium tv-kanaal voor Brits drama, dat op 16 mei van start gaat in Nederland. BBC First maakt zijn Europese debuut bij KPN. Uitbreiding met andere aanbieders in de Benelux-regio zal spoedig volgen.

Speciaal ondertiteld voor de Nederlandse markt biedt BBC First premium 24/7 drama van de BBC en andere toonaangevende Britse producenten. Het kanaal gaat van start met populaire en gelauwerde series zoals Wolf Hall (BBC Two’s hoogst gewaardeerde programma in dertien jaar), de spannende avonturen van The Musketeers en de nieuwste series van de in Nederland populaire series als Silent Witness en Last Tango in Halifax.

Paul Dempsey, President voor Global Markets bij BBC Worldwide: 'Nederland is een belangrijke markt voor ons en ik ben verheugd dat BBC First zijn Europese debuut maakt in deze mondaine markt. We zijn enorm trots op ons merkkanaal BBC First, de thuishaven van onze allerbeste fictie series. De introductie van de Nederlandse versie van BBC First toont de commitment van BBC Worldwide om zijn publiek wereldwijd te bereiken.'



Jaap Postma, Directeur Consumentenmarkt bij KPN: 'Content wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Wij blijven voor onze klanten dan ook het programma-aanbod steeds verbreden. Alle BBC-kanalen zijn van hoge kwaliteit en dit nieuwe kanaal combineert mooie series en detectives met Nederlandstalige ondertiteling. We zijn er trots op dat we de introductiepartner zijn voor BBC First in Nederland. Het kanaal is gratis beschikbaar op kanaal 23 voor iedereen met Interactieve TV van KPN.'

Andere programma’s die in het uitzendschema van BBC First zullen opduiken, zijn Burton & Taylor, Banished, Call the Midwife en Death in Paradise. Beide laatste series zijn al toe aan hun vierde seizoen.

BBC First completeert BBC Worldwide’s pan-regionale kanaal BBC Entertainment Europe en de rest van de ‘Public Services Channels’ van de BBC die momenteel uitgezonden worden door Nederlandse operators. Het merkkanaal maakte in 2014 zijn debuut in Australië en was daar de meest succesvolle niet aan sport gerelateerde introductie op Foxtel sinds 2006.  

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken