TMG snoeit verder: 168 ontslagen, drukpersen weg

TMG snoeit verder: 168 ontslagen, drukpersen weg
  • Media
  • 25 jun 2015 @ 12:14
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • PrintZakelijkJournalistiek

Telegraaf Media Groep (TMG) kondigt vandaag een verdere reorganisatie aan. Het bedrijf schrapt opnieuw 168 banen. De drukkerij in Alkmaar gaat dicht. Deze werkzaamheden worden overgeheveld naar Amsterdam. Een deel van het drukwerk wordt uitbesteed.

TMG spreekt zelf vandaag over 'een nieuwe belangrijke stap aan in de transitie naar focus op het kernbedrijf en de hoofdmerken'. In dat kader maakt het bedrijf bekend dat het voornemens is de drukactiviteiten terug te brengen van 10 naar 4 drukpersen. Een deel van het drukwerkvolume zal worden uitbesteed aan nader te bepalen externe partijen. Het voorgenomen besluit volgt op een aankondiging van de Raad van Bestuur van TMG in december 2014, waarin zij aangaf dat drukken niet langer tot de kernactiviteiten van TMG behoort. Door de reorganisatie zullen ca. 168 medewerkers boventallig worden.

Alle drukkerijwerkzaamheden van TMG zullen geconcentreerd worden in de vestiging in Amsterdam (Rotatie Drukkerij Voorburgwal) waardoor de vestiging in Alkmaar (Drukkerij Noord Holland) gesloten zal worden. De vestiging in Amsterdam zal drie van haar persen ontmantelen.

Geert-Jan van der Snoek, voorzitter Raad van Bestuur van TMG: 'Dit voornemen is een noodzakelijke en ingrijpende beslissing. De drukkerijen staan aan de wortels van onze onderneming en afscheid moeten nemen van medewerkers die jarenlang met zoveel hart voor de zaak gewerkt hebben, is zuur. De markt waarin wij opereren ondergaat echter grote en razendsnelle veranderingen. Het is aan ons de onderneming over de volle breedte aan te passen aan die realiteit en focus op ons kernbedrijf te realiseren.'

Ernst Schot, directeur van het facilitair bedrijf van TMG waar de drukactiviteiten onder vallen: 'Ingrijpen is onvermijdelijk. Er is overcapaciteit in de markt. Daarnaast zijn er blijvende oplagedalingen bij onze kranten door de verschuiving van papier naar digitaal. Maatregelen zijn vereist om de operationele drukkosten af te stemmen op die ontwikkelingen.'

Het voorgenomen besluit leidt tot behoud van werkgelegenheid voor 86 fte. Naar verwachting zullen ca. 168 van de ruim 250 medewerkers boventallig worden. Zij zullen vallen onder het Sociaal Plan van TMG, omdat eerder deze week met de vakorganisaties een principeakkoord is bereikt over het verlengen van het Sociaal Plan tot 1 december 2015. Uitgangspunt van het Sociaal Plan is dat boventallige medewerkers worden begeleid van werk naar werk en er wordt een mobiliteitscentrum voor hen ingericht.

De adviesaanvraag met het voorgenomen besluit is 25 juni 2015 ingediend bij de Centrale Ondernemingsraad van TMG. Streven is om bij positief advies de reorganisatie uiterlijk 31 december 2015 af te ronden. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken