RTL doet verkoop spot en non-spot voor A+E Networks

RTL doet verkoop spot en non-spot voor A+E Networks
  • Media
  • 4 dec 2015 @ 13:32
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Televisie

A+E Networks en RTL Nederland hebben een overeenkomst voor twee jaar gesloten voor de reclame- en verkoopactiviteiten in Nederland voor de thematische televisiekanalen HISTORY en Crime + Investigatio (CI) van A+E Networks.

Vanaf 1 januari 2016 zal RTL Nederland de verkoop van spot- en non-spotreclame verzorgen voor zowel HISTORY als CI, inclusief branded content en programmasponsoring.

Nicolas Eglau, COO van A+E Networks UK en GM voor de Benelux, de Scandinavische regio, Polen en Zuid-Afrika: 'Onze merken bereiken nu ruim de helft van de Nederlandse huishoudens, dus het is voor A+E Networks een geweldig moment om samen te werken met  RTL Nederland. Door zijn bewezen effectieve advertentieverkoopstrategieën vormt RTL een ideale partner voor het identificeren en vergroten van onze kansen in deze belangrijke markt.'

Ton Rozestraten, CCO van RTL Nederland: 'Met de twee kanalen van A+E, HISTORY en CI, en ons bestaande aanbod kunnen we onze adverteerders nu nog meer keus en een groter bereik bieden.'

De aankondiging van vandaag volgt op het nieuws dat A+E Networks UK, dat ook de Nederlandse markt bedient, een pan-Europese overeenkomst heeft gesloten met de toonaangevende distributeur Liberty Global. Dit omvat de toevoeging van HISTORY aan het Nederlandse basispakket van Ziggo waarmee het kanaal beschikbaar komt voor 3,3 miljoen Ziggo-abonnees, een toename van 2,2 miljoen abonnees.
Boilerplate

A+E Networks UK is een joint venture tussen het wereldwijde mediabedrijf A+E Networks en Sky. Het aanbod van de onderneming omvat hoogwaardige, baanbrekende amusements- en non-fictiekanalen zoals HISTORY, HISTORY HD, Lifetime, Lifetime HD, Crime + Investigation, Crime + Investigation HD en H2. A+E Networks UK werd opgericht in november 1995 en heeft nu 109 miljoen abonnees op zijn kanalen, die beschikbaar zijn in 19 talen en in 90 landen in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, de Benelux, Midden- en Oost-Europa, Afrika ten zuiden van de Sahara en het Midden-Oosten.

www.rtlnederland.nl
www.aenetworks.com

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken