Rudolph van Veen (24Kitchen) wint Mellow TV Award

 Rudolph van Veen (24Kitchen) wint Mellow TV Award
  • Media
  • 4 dec 2015 @ 12:32
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlineTelevisieAwards

De Rob Ross Mellow TV Award gaat naar Rudolph van Veens programma Rudolph’s Bakery dat 24 Kitchen driemaal per week uitzendt. Deze award is een initiatief van communicatiebedrijf Qontent Fox.

De Mellow TV Award is vernoemd naar ‘s werelds grootste mellow TV-presentator, de Amerikaanse TV-schilder Bob Ross✝. Met zijn programma Joy of Painting wist Bob Ross op uiterst kalme en ontspannen wijze honderden miljoenen TV-kijkers aan zich te binden. Presentator-patissier Rudolph van Veen creëert met zijn programma hetzelfde positief ontspannen gevoel bij het publiek als zijn voorganger Bob Ross generaties eerder.

Ross was met zijn trage manier van spreken en zachte, positieve stem de grondlegger van wat tegenwoordig mellow TV heet. Kenmerkend voor dit genre zijn: de afwezigheid van spanning, het opwekken van positieve gevoelens en slaap, trivialiteit en voorspelbaarheid.

Directeur van Qontent Fox, drs. Bob Goulooze: 'De reden dat deze prijs naar Van Veen gaat is de professionele manier waarop hij invulling heeft gegeven aan het concept mellow TV. Weinigen zien een creatieve uitdaging in een programma met een dergelijk format. Rudolph van Veen is een meester in dit genre, dat wint aan populariteit. Zijn programma vormt een rustpunt in het hectische moderne leven. Het is onderhoudend, licht educatief, brengt mensen op ideeën en zet ze aan tot het gebruik van verse producten. Van Veen onderscheidt zich door zijn grote kennis van het productgebruik, smaakcombinaties en zijn positieve verhalen over de achtergrond van zijn recepten. Zijn duidelijke presentatie is enthousiasmerend en creëert bij de kijker een positief gevoel.'

Door demografische ontwikkelingen en als tegenhanger van het negatieve nieuws, dat bij velen spanningen oproept, ziet Qontent Fox de groeiende trend naar meer mellow TV doorzetten. Mellow TV voorziet in de groeiende behoefte aan positieve gevoelens door voorspelbare ontspanning en waardering van vakmanschap en zal uitgroeien tot een belangrijke niche markt.

www.qontentfox.com

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken