RTL Nederland verwerft aandeel in Miinto Holding

RTL Nederland verwerft aandeel in Miinto Holding
  • Media
  • 13 jul 2016 @ 11:05
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • OnlineWebwinkelZakelijk

RTL Ventures en Happy Investments, de investeringsmaatschappij van internetondernemer Laurens Groenendijk, maken vandaag bekend dat zij in ruil voor hun aandeel in Miinto Benelux en een additionele cash investering een minderheidsbelang verwerven in Miinto Holding.

Konrad Kierklo, CEO Miinto Holding: 'Wij bevinden ons in een nieuwe fase. Om onze positie in deze sterk concurrerende markt te verstevigen, focussen we op onze core: het bieden van een state of the art fashionplatform. Dit vraagt om een forse investering in zowel techniek als operatie. Na jaren van snelle expansie hebben we daarom een shift gemaakt naar een meer gecentraliseerde organisatie waarbij fors wordt geïnvesteerd in techniek en operatie. De investering van RTL Ventures en Happy Investments wordt aangewend om verdere groei te financieren. De Miinto-bedrijven in de landen plukken daar de vruchten van.'

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures,reageert namens beide investeerders: 'De afgelopen vier jaar hebben we Miinto.nl met elkaar op de kaart gezet. Met de verschuiving van Miinto Holding naar een meer gecentraliseerde organisatie is het een logische stap om de aandeelhoudersstructuur in lijn te brengen met de operationele structuur. Op deze wijze kunnen we kostenefficiënter opereren en geven we het groeipotentieel van Miinto op de lange termijn nog verder de ruimte.'

In het najaar van 2012 maakte Miinto Holding de stap naar de Nederlandse online fashion markt. Voor de lancering op de Nederlandse markt richtte het Scandinavische bedrijf een aparte onderneming op in partnership met RTL Ventures en Laurens Groenendijk (Miinto Benelux). Binnen deze nieuwe venture hebben de partners de online fashion site Miinto.nl gelanceerd.

Het Deense bedrijf werd opgericht in 2009 en is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende online modebedrijven in Scandinavië. Miinto is een online platform bestaande uit fysieke modewinkels en biedt meer dan 238.000 producten en duizenden merken via meer dan 1.000 partners. Miinto heeft 50 medewerkers op het hoofdkantoor in Kopenhagen en in totaal 85 werknemers in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Nederland. Medeoprichter en CEO Konrad Kierklo werd in januari 2016 door Forbes vermeld in de prestigieuze lijst van ‘30 under 30’.

RTL Ventures is de investeringstak van het allround media- en entertainmentbedrijf RTL Nederland. RTL Ventures richt zich op het benutten van new business kansen op uiteenlopende consumentenmarkten. Dit doet ze door te investeren in snelgroeiende bedrijven met een bewezen concept die zich met financiering en de inzet van RTL media en expertise versneld verder kunnen ontwikkelen.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken