RTL Z stopt met Van Liempt Live, komt met Eén Op Eén

RTL Z stopt met Van Liempt Live, komt met Eén Op Eén
  • Media
  • 30 aug 2016 @ 11:35
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • ZakelijkTelevisieproductieJournalistiekTelevisie

De talkshow Van Liempt Live is in het nieuwe tv-seizoen geschrapt door RTL Z. Presentator Paul van Liempt keert in november terug bij zijn oude werkgever BNR Nieuwsradio, aldus de radiozender. Wel blijft hij voor RTL Z lange interviews doen, onder de titel Van Liempt, Eén Op Eén.

Van Liempt Live was sinds september vorig jaar te zien bij RTL Z, maar trok weinig kijkers. Van Liempt (54) gaat bij BNR een programma over bedrijfsovernames maken. Daarin praat hij met mensen die hun bedrijf verkopen over de emoties die daarbij een rol spelen.

'In het nieuwe tv-seizoen krijgt presentator Paul van Liempt bij RTL Z de ruimte om te doen waar zijn hart ligt: lange, diepgaande interviews houden met de smaakmakers uit de samenleving', zo omschrijft RTL Z zelf de veranderingen rond Van Liempt. In 'Van Liempt, één op één', dat start op maandag 5 september, interviewt Paul van Liempt wekelijks topmensen uit het bedrijfsleven, de politiek, sport en de culturele wereld.

Het programma trapt af met Cool Cat-topman Roland Kahn. Van Liempt is de eerste die Kahn interviewt na het faillissement van MS Mode. Kahn vertelt Van Liempt openhartig hoe hij dit faillissement en ook de verloren strijd om V&D heeft ervaren.

Van Liempt zoekt de gasten op in hun werkomgeving, laat zich rondleiden op de werkvloer en schroomt niet om ook privézaken te bespreken. Naast Roland Kahn spreekt Paul van Liempt onder anderen met fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme en Emilie Gordenker, directeur van het Haagse Mauritshuis.

'Geweldig dat RTL Z het genre van het lange interview een kans geeft', zegt Van Liempt op de perssite van RTL. 'Ik kijk er met plezier naar uit om mensen die iets te vertellen hebben, in hun eigen vertrouwde omgeving te spreken.' In de media zei hij het anders: 'We zijn er de hele zomer mee bezig geweest om een nieuw programma te maken. We wisten dat de kijkcijfers tegenvielen en we iets anders moesten doen.'

'Van Liempt, één op één’ is iedere maandagavond vanaf 22:30 uur te zien bij RTL Z.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken