Ruud de Wild en Paul Rabbering naar Radio 2

Ruud de Wild en Paul Rabbering naar Radio 2
  • Media
  • 27 sep 2016 @ 00:01
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • MuziekPersonaliaRadio

De kogel is door de kerk: Ruud de Wild maakt na een héél kort verblijf bij BNR Nieuwsradio de overstap naar NPO Radio 2. Vanaf januari 2017 gaat hij voor KRO-NCRV een nieuw middagprogramma presenteren, tussen 16:00 en 18:00 uur. Ook 3FM-dj Paul Rabbering maakt de overstap naar Radio 2.

Het snelle vertrek van De Wild bij BNR was gisteren het nieuws van de dag, maar zijn nieuwe werkgever was nog niet officieel bevestigd. Dat blijft dus inderdaad Radio 2 te zijn, een zender die colllega 3FM inmiddels naar de kroon steekt. 

Naast het nieuwe programma van Ruud de Wild zijn er meer veranderingen bij KRO-NCRV op NPO Radio 2. Wouter van der Goes verhuist met zijn programma naar het tijdstip 18 tot 20 uur (van maandag tot vrijdag) en 3FM-dj Paul Rabbering maakt de overstap naar NPO Radio 2. Hij is elke zaterdag- en zondagmiddag te horen tussen 14:00 en 16:00 uur. Bert Haandrikman neemt vanaf januari de zaterdagochtend (9:00 tot 12:00 uur) en zondagmiddag (16:00 tot 18:00 uur) voor zijn rekening en Bert Kranenbarg stapt over naar NPO Radio 5 waar hij weer een dagelijks programma gaat maken.

'Ik wil weer vernieuwend zijn'

Ruud de Wild: 'Ik heb de afgelopen tijd tegen mijzelf gezegd: je moet alleen terugkomen als je vernieuwend kunt zijn. Anders moet je wegblijven. Dat wil ik in mijn nieuwe programma waarmaken. Ik heb ook al mijn aantekeningen en ideeën over radiomaken, die ik in de afgelopen jaren had genoteerd, weggegooid. Van scratch af aan begin ik weer. Met radio die je bijpraat, je vermaakt, die je wilt luisteren. Ik heb, na enkele jaren afwezigheid bij de publieke omroep, ontzettend veel zin in dit radio-avontuur bij KRO-NCRV.'

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: 'Ruud is een van de meest veelzijdige en getalenteerde radiomakers in ons land.  Hij was al ruim een jaar bij KRO-NCRV betrokken bij ons online project No Limits Network. Hier zette hij zich in om radio te maken met jongeren die beperkt zijn maar zich niet beperkt voelen. Dit smaakte voor beide partijen naar meer. Ik ben er trots op dat we Ruud nu ook voor KRO-NCRV op NPO Radio 2 mogen verwelkomen.'

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken