Vice en SpotX werken samen in online video-advertising

Vice en SpotX werken samen in online video-advertising
  • Media
  • 22 sep 2016 @ 09:31
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • Online advertisingVideoOnlineReclameNieuwsmedia

Het video-inventory managementplatform SpotX start een partnership met het digitale netwerk van Vice, het grootste mediamerk ter wereld dat zich op jongeren richt. SpotX biedt Vice Digital voor haar digitale platformen de benodigde technische infrastructuur voor de geautomatiseerde verkoop van video-advertising. De samenwerking betreft alle titels van Vice Digital in geheel Europa.

Steeds meer uitgevers investeren in programmatische videoadvertenties om kijkers relevante reclame te bieden. Ook het wereldwijde netwerk van Vice Digital zet de stap naar geautomatiseerde verkoop van online video voor alle titels binnen Europa. Stefanos Constantinou, Regional Director Partnerships EMEA bij Vice Digital: 'Online video is de focus van onze content. Het platform van SpotX biedt de benodigde tools, transparantie en flexibiliteit om onze video-business te evolueren. We zien er dan ook naar uit om met SpotX samen te werken om de programmatic mogelijkheden met video te maximaliseren.'

Gedeelde visie op online video

Volgens IAB Nederland groeide programmatic trading vorig jaar met 30% naar 187 miljoen euro. Deze ontwikkeling zette zich vooral door op het gebied van transparantie en datagebruik in online video-advertenties. Vice Digital en SpotX zien programmatic trading dan ook als de toekomst voor online video.

'SpotX is trots op het partnership met VICE Digital; een succesvolle uitgever met een sterk innovatief karakter. VICE Digital heeft niet alleen vanuit technisch oogpunt voor SpotX gekozen, maar ook vanwege een gedeelde visie op de programmatic toekomst van video. Het openstellen van de videovoorraad van VICE Digital is een stap voorwaarts in een trend waarbij steeds meer adverteerders en uitgevers programmatic omarmen', aldus Elwin Gastelaars, Managing Director Benelux en Nordics bij SpotX.

Vice Digital is het digitale netwerk van Vice, het grootste mediamerk ter wereld dat zich op jongeren richt. Onder dit premium sales-huis van Vice vallen het wereldwijde netwerk met 500 uitgevers in 12 Vice-kanalen voor het bereiken van millennials tussen de 18 en 34 jaar met passies zoals nieuws, eten, muziek en sport. Het netwerk bestaat uit de meest spraakmakende merken die mensen over de hele wereld bereiken, verspreid over verschillende interessevelden.

SpotX is een video-inventory managementplatform dat premium uitgevers en broadcasters voorziet van tools om opbrengsten te maximaliseren op desktop en mobiele apparaten. Het platform biedt de technologische infrastructuur voor moderne ad-serving en programmatic video, de tools voor outstream video-adunits en oplossingen voor connected TV. SpotX geeft uitgevers de volledige controle, transparantie en inzichten die nodig zijn om het koopgedrag van toonaangevende uitgevers te begrijpen en om video-voorraad te optimaliseren. Naast het hoofdkantoor ten noorden van Denver, heeft SpotX ook kantoren in New York, San Francisco, Londen, Sydney, Amsterdam, Stockholm, Hamburg, Belfast en Singapore. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken