RTL Ventures verkoopt platform Couverts aan IENS

RTL Ventures verkoopt platform Couverts aan IENS
  • Media
  • 27 okt 2016 @ 10:21
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • VerkoopOnlineCommunity

RTL Ventures, de investeringstak van RTL, heeft restaurantreserveringsplatform Couverts verkocht aan IENS, a TripAdvisor company. Vanaf vandaag maakt Couverts deel uit van het Amerikaanse bedrijf. Met de overname wil TripAdvisor de groei van zijn restaurantdiensten in Nederland versnellen. Door de toevoeging van Couverts krijgt het bedrijf in één klap 2600 reserveerbare restaurants erbij.

Vincent Pieterson, Investment Director RTL Ventures: “Toen wij Couverts in 2010 overnamen, werden de meeste reserveringen nog telefonisch gedaan. Inmiddels hebben veel consumenten het gemak van online een restaurant reserveren via Couverts omarmt. Voor ons het ultieme voorbeeld van hoe een innovatief bedrijf in een groeimarkt zich met het mediabereik van RTL heeft kunnen ontwikkelen tot een gevestigde naam. De interesse van een global player als TripAdvisor onderschrijft de positie die Couverts de afgelopen jaren heeft verworven.”

Paul Wiertz, oprichter en manager van Couverts: “Michiel Huisman en ik hebben Couverts in 2009 opgericht vanuit de gedachte dat een avond uit eten makkelijk en snel geregeld moet zijn. Ik ben enorm trots dat de kansen die we toen zagen, met de hulp van RTL, hebben geleid tot een kentering in de markt van het reserveren van restaurants. Door onze krachten en kennis nu te bundelen met een leidende internationale speler haken we direct in op de behoefte van de consument aan één centraal platform en krijgt de groei van online reserveringen van restaurants een verdere boost. Een win-win situatie voor zowel onze consumenten als restaurateurs.”

“We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met Couverts”, zegt Niels Keizer, algemeen directeur van IENS. “Deze overname past naadloos in onze ambitie om onze positie als top review- en reserveringsplatform verder te verstevigen. Met het combineren van de gezamenlijke kennis en ervaring van IENS en Couverts vergroten we niet alleen het aantal direct reserveerbare restaurants, we zorgen ook voor een betere klantervaring voor zowel restaurateurs als consumenten.”

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken