Voetbal International spreekt met twee kopers

Voetbal International spreekt met twee kopers
  • Media
  • 27 okt 2017 @ 12:30
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • TijdschriftuitgeversVerkoopVoetbalTijdschriften

Voetbal International staat in de verkoop. Uitgever WPG heeft de afgelopen maand concrete gesprekken gevoerd met twee geïnteresseerde partijen over een overname. Er waren ook afgelopen zomer al gesprekken met kandidaat-kopers, maar die haakten af vanwege de teleurstellende cijfers van het voetbaltijdschrift.

Dit meldt AD op basis van meerdere bronnen. Een daarvan is voormalig hoofdredacteur Johan Derksen, die bevestigt dat er twee potentiële kopers zijn. 'De een wil verder gaan als weekblad, de ander als maandblad met de nadruk op digitaal.'

Afgelopen zomer waren er al twee geïnteresseerde partijen in gesprek met WPG. Naar verluidt haakte zowel Boudewijn Poelmann (Postcode Loterij) als John de Mol (Talpa) af nadat zij de cijfers hadden gezien. Poelmann bevestigt tegenover AD zijn interesse, maar wil niet inhoudelijk reageren. Talpa weigert elk commentaar.

Financieel zwaar weer

Voetbal International verkeert de laatste jaren financieel in zwaar weer. In 2016 was er een netto verlies van anderhalf miljoen euro, waardoor de directie ingrijpend moest bezuinigen op de redactie: vijftien medewerkers verloren hun baan. Ook dit jaar stevent VI af op een verlies, van naar verluidt één miljoen euro.

Deze zomer nam VI opnieuw afscheid van een aantal redactieleden: de adjunct-hoofdredacteur (stapte zelf op), twee eindredacteuren, twee videomedewerkers en een vormgever. De huidige hoofdredacteur Christiaan Ruesink, op 1 mei 2016 aangetreden, zou al geruime tijd onder vuur liggen. Zijn visie dat het tijdschrift 'eindig' is, stuit op veel kritiek.

Verhuizing naar Amsterdam

WPG-directeur Patrick Swart ontkent in gesprek te zijn met geïnteresseerde kopers. Dat zou te maken kunnen hebben met de afgesproken geheimhoudingsplicht tussen de partijen.

Na een relatief korte periode in Utrecht bereidt VI een verhuizing voor naar Amsterdam. Het is de bedoeling dat het weekblad in januari intrek neemt in het WPG-gebouw aan de Wibautstraat. De verhuizing zou een verkoop van VI kunnen bespoedigen, vermoedt Derksen. 

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken