Marc Adriani radiodirecteur bij Talpa Radio

Marc Adriani radiodirecteur bij Talpa Radio
  • Media
  • 9 apr 2018 @ 11:46
  • Link
  • Redactie Media
    Redactie Media

    Redactie
    MarketingTribune
  • RadioPersonaliaMuziek

Marc Adriani versterkt per 1 juli de directie van Talpa Radio. Hij komt van BNNVARA en volgt Dave Minneboo op die eind vorig jaar bekendmaakte te vertrekken.

Binnen de directie van Talpa Radio zal Adriani (45) als radiodirecteur eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica. 

Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio: ‘Marc brengt de juiste ervaring mee voor onze radiogroep, die in transitie is van radiozender naar muziek entertainment bedrijf. Eind vorig jaar is Talpa Radio onderdeel geworden van Talpa Network, wat unieke kansen biedt voor nieuwe crossmedia-formats. Ik heb Marc leren kennen als een gepassioneerde en energieke mediaman. Met stevige ervaring zowel als creatieve maker, radio- en tv-programmeur, muziekkenner, talentcoach en de laatste jaren als directeur/bestuurder in een dynamische media-omgeving. Dat zijn de juiste ingrediënten die wij op directieniveau zochten. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.’

Crossmediale talentontwikkeling

Adriani over zijn komst naar Talpa Radio: ‘Vier grote radiostations onder één dak, en dat binnen de crossmedia omgeving van Talpa Network. Voor een radio- en medialiefhebber zoals ik is dat een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om straks samen met de radio directors en de nieuwe collega’s van Talpa Radio deze stations nog succesvoller te maken. Ook lijkt het mij fantastisch om samen te werken met de dj’s van Talpa Radio, waarvan ik met velen al eerder heb gewerkt. Eén van de uitdagingen die ik heb meegekregen, is het structureel oppakken van crossmediaal talentontwikkeling, zowel op presentatie, productie als op creatief vlak. Ik ben verder vereerd als radiodirecteur een bijdrage te mogen gaan leveren aan Talpa Network waar radio, televisie en digitaal elkaar flink zullen gaan versterken.’

Marc Adriani begon zijn carrière bij Veronica. Ook werkte hij als verslaggever voor de Tros en was hij presentator en programmaleider bij de regionale omroep RTV Utrecht. In 2001 ging hij aan de slag als programmaleider Radio bij BNN. In 2011 maakte hij een overstap naar EMI Nederland, om in 2012 als Algemeen Directeur terug te keren bij BNN om de fusie met de Vara te begeleiden. Op dit moment is Adriani Algemeen Directeur bij BNNVARA.

Per 1 juli zal de directie van Talpa Radio bestaan uit Menno Koningsberger (Algemeen Directeur), Remko Blankestein (Operationeel & Financieel Directeur), Jeroen de Bakker (Brand & Online Directeur) en Marc Adriani.

Redactie Media

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken