Roland Garros drie jaar exclusief bij Eurosport

Roland Garros drie jaar exclusief bij Eurosport
  • Media
  • 26 mei 2019 @ 08:00
  • Link
  • Jeroen Mirck
    Jeroen Mirck

    Redacteur
    MarketingTribune
  • SportTelevisie

Het grootste graveltoernooi ter wereld, Roland Garros, is tot in 2021 exclusief te zien bij Eurosport. Nederlandse tennisfans kunnen de komende drie jaar terecht bij de sportzender om geen bal te missen van de Parijse Grand Slam, zowel via tv als de Eurosport Player.

'Roland Garros is ieder jaar weer een geweldig toernooi', zegt Gijs Poortman, Head of Sports van Eurosport Nederland: 'Met Kiki Bertens (de Nederlandse troef in het vrouwentoernooi, red.) in geweldige vorm op haar favoriete ondergrond en alle toppers vertegenwoordigd kunnen we dit jaar en de komende jaren weer veel spektakel verwachten. We zijn dan ook erg bij dat het mooiste graveltoernooi ter wereld ook de komende drie jaar te zien is bij het Home of Grand Slam Tennis.'

Doorbraak van Kiki Bertens

De enige Grand Slam op gemalen baksteen gaat deze zondag van start. De vorig jaar doorgebroken Kiki Bertens is als vierde geplaatst. De hamvraag is of zij op haar favoriete ondergrond de eerste Nederlandse Grand Slam-winnares kan worden. Concurrentie is er volop, onder meer van titelverdedigster Simona Halep, nummer één van de wereld Naomi Osaka en routinier Serena Williams.

Bij de mannen is Roger Federer voor het eerst in vier jaar weer terug in Parijs. De Zwitser gaat proberen de hegemonie van Rafael Nadal te doorbreken of steekt Novak Djokovic daar een stokje voor? En wat mogen we verwachten van de 'Next Gen' met onder meer Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev en Denis Shapovalov?  

Game, Schett & Mats

Ook om het toernooi heen pakt Eurosport uit. De uitzendingen van Eurosport worden weer omlijst door analyses van 'Game, Schett & Mats' met Barbara Schett en Mats Wilander, plus bijdragen van John McEnroe, Kim Clijsters en Chris Evert. Op digitaal vlak kun je je op Eurosport.nl, Twitter, Facebook en Instagram vervolgens dieper in het gravel storten met highlights, interviews en achtergronden.

Ook is er een speciale tennis-podcast, getiteld 'Achter de baseline'. Tijdens Roland Garros wordt daarin dagelijks terug geblikt op de tennisdag in Parijs en alvast gekeken naar de belangrijkste wedstrijden van de dag erna. Uiteraard is er uitgebreid aandacht voor Kiki Bertens. De tweedelige terugblik op haar opkomst, haar worstelingen met de topsport en haar uiteindelijke doorbraak naar de wereldtop, met uitgebreide interviews met coach Raemon Sluiter en Kiki Bertens is alvast te beluisteren via onder meer Spotify en iTunes.

Naast Roland Garros zijn ook de andere drie Grand Slams – de Australian Open, Wimbledon en de US Open – van de eerste service tot en met het laatste matchpoint te zien bij Eurosport.



Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken