Nederlandse televisie sportrechten in 2022 volledig versplinterd

Nederlandse televisie sportrechten in 2022 volledig versplinterd
  • Media
  • 4 jan 2022 @ 12:20
  • Link
  • Ryan Baij
    Ryan Baij

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

De sportrechten op de Nederlandse televisie zijn in 2022 nog verder versplinterd. De NOS, nieuwkomer Viaplay, Ziggo Sport, ESPN en Eurosport zijn daarin de grootste spelers.

Olympische Spelen
De Olympische winterspelen zijn in 2022 primair te vinden op Eurosport en Discovery Plus. Door een deal is ook de NOS uitzendgerechtigd tijdens het grote sportevenement.

Voetbal
Voetbal is waarschijnlijk het meest verdeeld in 2022. Voor het WK voetbal (mannen) en EK voetbal (vrouwen) in 2022 kan de kijker terecht bij de NOS. Om de Eredivisie live te volgen moet de kijker een pakket aanschaffen van ESPN. Daar zit dan ook de Keuken Kampioen Divisie, bekervoetbal en Europees voetbal in (Europa League en Conference League). Die laatste rechten worden dan weer gedeeld met Veronica.
De Champions League worden door RTL 7 en Ziggo Sport gedeeld. Ziggo Sport bedient de kijker verder met Italiaans en Spaans voetbal. Nieuwkomer Viaplay ontfermt zich over de Duitse en de Engelse competitie.

Verstappen
Als de kijker volgend jaar Max Verstappen in de jacht naar zijn volgende wereldtitel wil volgen op de Nederlandse televisie, is er Viaplay nodig. Bij dat pakket horen ook de opstapklassen Formule 2 en Formule 3. Benieuwd naar de Nederlandse ster Rinus Veekay in de Indy500? Dan is dat te zien op Ziggo Sport. Ziggo geeft de autosportliefhebber ook NASCAR en heeft tevens de MotoGP aan het pakker toegevoegd.

Eurosport
Eurosport is dus de grote speler op Olympisch gebied. De zender noemt zich daarnaast ook Home of Cycling en zendt eigenlijk het hele jaar alle koersen uit. De zender heeft daarbij wel concurrentie van soms de NOS en veelal het Belgische Sporza. Eurosport zal daarnaast ook veel doen aan veldrijden, baanwielrennen en tennis (Grand Slams). Ook de wintersporten (skiën, snowboarden, biathlon schansspringen etc) zijn via Eurosport te volgen.

Overig
Een bijzondere verdeling is er voor de tennisliefhebber op de Nederlandse televisie.  De Grand Slams zijn te volgen via Eurosport en Ziggosport. De mannentour (ATP) kan de kijker vervolgens ook via Ziggo volgen. De vrouwentour is ondergebracht bij ESPN. Darts gaat worden uitgezonden voor Viaplay en Eurosport, vechtsporten veelal bij RTL en Talpa. De golfliefhebber moet het dan weer Ziggo hebben, terwijl ook de hockeyliefhebber vooral naar Ziggo zal moeten zappen.

Ryan Baij

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken