Talpa Network breidt audioportfolio uit met DAB+ kanalen

Talpa Network breidt audioportfolio uit met DAB+ kanalen
  • Media
  • 9 mei 2022 @ 08:56
  • Link
  • Michiel van Zaane
    Michiel van Zaane

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Geen tag

Talpa Network introduceert vier nieuwe DAB+ kanalen: ‘538 Classics', ‘Radio 10 80’s Hits’, ‘Sky Radio Nice & Easy’ en ‘Vintage Veronica’. Deze kanalen komen naast de radiozenders en al bestaande themakanalen die via FM, online en DAB+ te beluisteren zijn.

Paul Römer, Managing Director Radio & TV: ‘Met deze vier nieuwe DAB+ kanalen vergroten we het audio-aanbod in de digitale ether en kunnen we onze luisteraars nog beter bedienen. Elk extra digital-only themakanaal heeft een eigen doelgroep en is herkenbaar aan de eigen muziekstijl. Op deze manier kan de luisteraar op een specifiek muziekgenre afstemmen en is het ook voor adverteerders mogelijk om deze doelgroepen nog beter te kunnen bereiken.’

Invulling nieuwe kanalen
Radio 538 viert dit jaar haar dertigjarig bestaan. Om die reden is eind vorig jaar het themakanaal ‘538 Classics’ gelanceerd. In de afgelopen maanden is het aantal streamstarts ruim verdubbeld, waardoor het nu een eigen DAB+ frequentie krijgt om aan de behoefte van de luisteraar te voldoen. Naast ‘538 Classics’ wordt het al bestaande ‘538 TOP 50’-kanaal vervangen voor ‘538 NonStop’.

Het al bestaande ‘Radio 10 60’s & 70’s Hits’ DAB+ kanaal is het best scorende digitale themastation van Nederland (bron: NLO SAS). Radio 10 voegt daar een nieuw decennium-kanaal aan toe: ‘Radio 10 80’s Hits’. Muziek uit de jaren ’80 zit in de kern van het format. Om liefhebbers te voorzien in hun specifieke luisterbehoefte, biedt Radio 10 hen nu een digitaal station met non-stop de grootste hits.

Op het nieuwe DAB+ kanaal ‘Sky Radio Nice & Easy’ zijn vanaf deze maand toegankelijke pophits van de jaren ’80 tot nu te horen. Met muziek van populaire artiesten als Adele en John Mayer en echte klassiekers zoals ‘You Got A Friend’ van James Taylor en ‘Hero’ van Mariah Carey. ‘Sky Radio Nice & Easy’ is hét digitale station om bij te ontspannen en komt naast het al bestaande DAB+ kanaal ‘Sky Radio Hits’.

Radio Veronica introduceert haar eerste DAB+ kanaal naast het hoofdkanaal: ‘Vintage Veronica’. Op het nieuwe kanaal is de muziekhistorie van Veronica uit de late 60’s en de jaren ’70 en ’80 te horen. Ook de vormgeving en muziek zijn afkomstig uit het Veronica-tijdperk. Regelmatig zullen Veronicanen uit alle generaties te horen zijn op de digitale zender. Soms nemen de coryfeeën het station over voor een live radio-uitzending, maar ook zijn er door de Stichting Norderney aangeleverde oude programma’s en aankondigingen te horen.

 

Foto: deadburnett/123RF.COM

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken