[column] Top 5-TikTok-trends: Miley, de mini-viool en de Big Mac new

[column] Top 5-TikTok-trends: Miley, de mini-viool en de Big Mac new
  • Media
  • 20 jan 2023 @ 09:31
  • Link
  • Thamar en Sietske
    Thamar en Sietske

    social media experts
    C2B
  • Geen tag

TikTok biedt entertainment, inspiratie én informatie (hallo, nieuwe zoekmachine) voor jong en oud, en is zonder twijfel here to stay. Om bij te blijven, praten TikTok-experts Sietske en Thamar van creatief contentbureau C2B je wekelijks bij over de nieuwste trends, virals en highlights op dit fascinerende platform.

  1. SOUND: Flowers – Miley Cyrus

Het nummer Flowers van Miley Cyrus gaat momenteel volledig door het dak. Nog geen week na de release is het lied al meer dan 350.000 keer beluisterd op TikTok. Ook de lanceringsvideo van Miley zelf slaat aan met maar liefst 20,7 miljoen views en 3 miljoen likes. Het viraal gaan van deze sneer naar haar ex Liam Hemsworth heeft ze met name te danken aan de opmerkelijke lanceringsdatum (Liams verjaardag), de catchy sound en de tekst waar menig TikTokker zich goed in kan verplaatsen.



2. TREND: #TinyViolin 

Een andere trend op TikTok is de ‘mini-viool’, waarvan de betrokken hashtags al meer dan 100 miljoen views hebben bereikt. In deze herkenbare video’s delen TikTokkers hun irritatiepunten en laten met het viool-handgebaar (gebaseerd op een aflevering van SpongeBob) zien dat ze het maar gezeur vinden.



3. PRODUCT: #RosemaryWater

In 2022 zagen we het al vaker gebeuren: viral producten. Nadat gebruikers afgelopen oktober massaal in de ban waren van het wimperserum van The Ordinary, stort iedereen zich nu op het zelf maken van ‘rozemarijnwater’. Het stimuleert haargroei en het werkt echt! Zeggen ze dan. De hashtag #RosemaryWater is inmiddels al 300 miljoen keer bekeken, wat maar weer eens bewijst dat persoonlijke reviews op sociale media goed aanslaan.



4. TRENDING SOUND: Excuse me BRUHH - Castro

Mensen die per ongeluk tegen elkaar aanlopen, waarna er een dialoog start omtrent het ‘excusen’ van deze persoon. Wat, of beter gezegd ‘wie’ deze trend een duwtje in de rug heeft gegeven, is Kylie Jenner. Met haar 51,6 miljoen volgers is zij een ware influencer en beïnvloedt ze menig TikTok-trend. Dat is te zien: de hashtag #excusemebruh is ondertussen meer dan 60 miljoen keer bekeken.


@kyliejenner

when ur ex shows up at the christmas party

♬ Excuse me BRUHH - Castro🇭🇹

5. FOOD: Big Mac-taco’s

Natuurlijk mag ook dé foodtrend van de week niet ontbreken in dit rijtje. TikTok presenteert u: de ‘Big Mac-taco’. Een makkelijk recept wat er vies-lekker uitziet en volledig gebaseerd is op ‘s werelds populairste hamburger, de Big Mac. Wat ons betreft de hoofdingrediënten voor een viral recept.  



C2B is een creative content agency, gespecialiseerd in bedenken, maken en verspreiden van Content Worth Sharing.  

Thamar en Sietske

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken