Shareforce start Google Glass-ontwikkeling

Shareforce start Google Glass-ontwikkeling
  • Online
  • 17 jan 2014 @ 11:00
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Mobile

Mobiele- en web applicatie-ontwikkelaar Shareforce is gestart met het ontwikkelen van apps voor Google Glass. Als één van de eerste Nederlandse partijen heeft het daarbij toegang tot het Google Glass Explorer programma. Inmiddels zijn de eerste stappen gezet voor de opbouw van een team van Glass-ontwikkelaars en organiseert Shareforce voor iedereen die Google Glass zelf wil proberen in maart een demomiddag.

‘Wearables zoals Google Glass hebben een veelbelovende toekomst. Ondanks dat Google Glass zich nog in een experimentele fase bevindt en nog niet breed beschikbaar is, probeert Shareforce als pionier een voortrekkersrol te vervullen. We zien daarbij kansen voor onze bestaande klanten, maar denken ook actief na over nieuwe toepassingen en kansen en werken daarbij graag samen met marktpartijen', aldus John Kivit van Shareforce.

Jochum Groenendal, senior projectleider vervolgt: ‘Welke toepassingen succesvol worden en op welke termijn weten we nog niet. Wel zien wij mogelijkheden op zowel de consumenten- als zakelijke markt. In de consumentenmarkt maken diensten die slimme notificatie en filtering bieden waarschijnlijk een goede kans. In de zakelijke markt zien we onder andere mogelijkheden in markten waar hele gespecialiseerde, menselijke kennis een sleutelrol speelt. Het feit dat je je handen vrij houdt en er op afstand kan worden meegekeken is daarbij een belangrijk voordeel van Google Glass.’

Google Glass Explorer-programma
Shareforce heeft als één van de eerste Nederlandse ontwikkelaars toegang tot het Google Glass Explorer-programma. Dit exclusieve programma is opgezet voor gebruikers en ontwikkelaars die in een vroegtijdig stadium meewerken om vorm te geven aan de toekomst van Google Glass. Deelname aan het Glass Explorer-programma is alleen mogelijk na uitnodiging en goedkeuring van Google. Shareforce heeft als partner in het programma ook de beschikking over een eigen Google Glass.

Google Glass demomiddag
Voor iedereen die interesse heeft in Google Glass organiseert Shareforce op vrijdag 14 maart een demomiddag met aansluitende borrel. Tijdens deze middag zal na een korte introductie en inleiding iedereen de gelegenheid krijgen om Google Glass zelf te proberen. Aanmelden kan via Facebook of door een e-mail te sturen naar contact@shareforce.eu. De demomiddag start om 14:00.
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken