Eigen hashtag claimen vanaf vandaag mogelijk

Eigen hashtag claimen vanaf vandaag mogelijk
  • Online
  • 26 mrt 2014 @ 11:36
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Geen tag

Vanaf vandaag is het mogelijk om een eigen hashtag te claimen bij ICAHN. Daarmee is Nederland het eerste land in de wereld waar dit mogelijk is. De claim kan worden ingediend op de site hashtag.nl. De inschrijving is voor iedereen open en kost 49 euro per Hashtag per jaar.

De verwachting is dat er zo’n 50.000 hashtags geclaimd gaan worden in de eerste maand. Dit zullen in eerste instantie vooral bedrijven zijn, die hun gebruikte hashtags willen vastleggen. ‘De bekende hashtags zijn inmiddels al geclaimd. Zo heeft RTL #TVOH al vastgelegd en heeft de LOI de hashtag #DTV al vastgelegd, aldus Barend Zandvliet van Hashtag.nl. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Bedrijven moeten heel snel zijn.

Perfect pilot land
Het ICAHN (Internet Corporation for Assigned Hashtags and Numbers), de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer en uitgifte van hashtags, heeft bekend gemaakt dat Nederland het eerste land is waar er hashtags vastgelegd kunnen worden. Nederland wordt gezien als een perfect pilot land om deze internationale operatie uit te rollen. Volgende week kunnen er ook hashtags geclaimd worden in Duitsland, de VS, India en China. Begin maart moet de uitrol wereldwijd voltooid zijn.

Kardinaalteken
De laatste jaren is de hashtag steeds populairder geworden. Naast Twitter, gebruikt inmiddels ook Facebook en Instagram het kardinaalteken om thematiek toe te voegen aan online berichten. Door de enorme wildgroei aan hashtags is er veel behoefte ontstaan aan het organiseren en juridisch vastleggen van de hashtags. ‘Het teken is een steeds belangrijkere tool geworden in de online communicatie van bedrijven. De hoogste tijd om hier orde en stabiliteit in te scheppen. Wij zorgen voor de volledige juridische afhandeling en melden de hashtags aan bij de officiële, internationale database van ICAHN’, aldus Zandvliet.

Helaas is Barend Zandvliet telefonisch niet bereikbaar om te checken of het hier niet om een zeer vroege 1 april-grap gaat...Inmiddels is bekend dat het hier inderdaad om een 1 april grap gaat!
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken