Introductie contactloos betalen in volle gang

Introductie contactloos betalen in volle gang
  • Online
  • 16 apr 2014 @ 11:05
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Online betalen

Tachtig procent van de Worldline betaalautomaten is inmiddels geschikt voor contactloos betalen. In Nederland heeft Worldline zo’n 100 duizend betaalautomaten in het veld. Worldline kan ook haar bestaande betaalautomaten - 70 duizend in totaal - voorzien van een NFC-lezer. Near field communication (NFC) maakt deze vorm van betalen mogelijk.

Om contactloze betalingen te kunnen accepteren, zijn twee onderdelen van belang. Naast de contactloze passen die door Nederlandse banken worden uitgegeven, hebben winkeliers betaalautomaten met NFC-lezer nodig. Worldline, een bedrijfsonderdeel van Atos dat is gespecialiseerd in elektronische betalingen en transactiediensten, levert deze betaalautomaten op de Nederlandse markt. Daarnaast levert Worldline nieuwe betaalautomaten met geïntegreerde NFC-lezer (YOMANI en YOXIMO). Het bedrijf verwacht voor het einde van 2014 ruim 20 duizend van deze automaten geïnstalleerd te hebben.

Groeiende vraag
Om aan de groeiende vraag naar contactloze betalingen te kunnen voldoen, zijn alle nieuwe betaalautomaten die Worldline levert, uitgerust met een NFC-lezer. ‘We geloven dat contactloos betalen de nieuwe norm in de Nederlandse retail is, omdat het gebruiksgemak toeneemt. Om die reden zijn alle nieuwe Worldline betaalautomaten standaard met deze technologie uitgerust,’ aldus Antoine van Diem, general manager van de Technologiy and Products divisie bij Worldline in Nederland. ‘Ik ben er dus van overtuigd dat Nederland klaar is voor contactloos betalen.’

NS gelooft in contactloze betalingen
De Nederlandse Spoorwegen, klant van Worldline voor het toepassen van betaaloplossingen, gelooft in de meerwaarde van contactloos betalen. Dirk Jan de Haan – Innovatie Manager van NS: ‘Contactloos betalen wordt door onze klanten heel erg gewaardeerd. We hebben ervaren dat klanten dat vooral snel en gemakkelijk vinden.’

Betaalautomaten en Worldline
Door continue in te spelen op de feedback van klanten en industriële trends, levert Worldline betaalautomaten en toepassingen voor een brede groep klanten – desktopterminals en mobiele automaten, bemande en onbemande tankstations en financiële instellingen. Alle automaten steunen op dezelfde system-on-a-chip architectuur om snelle beveiligde transacties te verwerken. Worldline beperkt de kosten door in te zetten op software updates en beveiligingssleutels.

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken