Rocket Fuel sluit deal met video-advertentiebedrijf LiveRail

Rocket Fuel sluit deal met video-advertentiebedrijf LiveRail
  • Online
  • 23 mei 2014 @ 08:25
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Big dataOnlineM-commerceBereik

Rocket Fuel, het programmatic media-buying-platform, kondigt een samenwerkingsverband aan met het video-advertentiebedrijf LiveRail. Hiermee dekt Rocket Fuel het complete real time online video-advertentielandschap in Nederland op o.a. Uitzending gemist, RTL, Nu.nl, Telegraaf en Volkskrant. Rocket Fuel’s klanten profiteren van de nieuwe beschikbare advertentieruimte dankzij een grotere impact en nauwkeurigere targeting van advertentiecampagnes.


YouTube video-advertentieruimte is al langer real time beschikbaar. Er zijn verschillende rapporten met gegevens over het aantal kijkers van online video-advertenties: Video is bijvoorbeeld meer dan zes keer effectiever dan print en online banners (b2bmarketing.net); YouTube is goed voor ruim 28 procent van alle Google searches (ComScore) en 65 procent van het senior management bezoekt een bedrijfswebsite na het kijken van een video (Forbes Insights).

Brand marketeers
‘Steeds meer brand marketeers hebben als taak om het juiste publiek op het juiste moment te bereiken via een breed scala aan media,’, aldus Simon Hayhurst, Senior Vice President Product and Business Development van Rocket Fuel. ‘Brand marketeers zijn dol op video-advertenties en geautomatiseerd online adverteren omdat deze bijzonder geschikt zijn voor deze campagnes. De nieuwe partnerships met LiveRail, SpotXchange en Tremor vergroten het vermogen van Rocket Fuel om brand marketeers optimale resultaten te bieden via alle kanalen.’

Uitgaven verdubbelen
‘De uitgaven aan digitale video-advertenties zullen naar verwachting tegen 2017 verdubbelen, dus de partnership tussen Rocket Fuel en LiveRail had niet op een beter moment kunnen komen’, aldus Mark Trefgarne, CEO van LiveRail. ‘Onze samenwerking met Rocket Fuel biedt brand marketeers video-inventaris op grote schaal en met een uitzonderlijk bereik.’

Big data
Rocket Fuel levert een programmatisch media-inkoopplatform op ‘big data’-schaal waarbij gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie om het rendement van marketing in digitale media via internet-, video-, mobiele en sociale kanalen te vergroten. Rocket Fuel ondersteunt wereldwijd digitale advertentie- en marketingprogramma’s voor klanten in Noord-Amerika, Europa en Japan. Klanten maken gebruik van het Advertising That Learns®-platform van Rocket Fuel om branding- en direct-responsdoelstellingen te realiseren in uiteenlopende sectoren, van luxe auto’s tot kruidenierswaren tot detailhandel. Rocket Fuel heeft momenteel 20 kantoren wereldwijd en is genoteerd aan de NASDAQ onder het tickersymbool ‘FUEL’.

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken