TripIt komt met reis-app voor Google Glass

TripIt komt met reis-app voor Google Glass
  • Online
  • 22 mei 2014 @ 12:02
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • AppsMobileWearables

TripIt from Concur, de reis-app met wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers, is vanaf nu ook beschikbaar voor Google Glass. Reizigers kunnen via Glass realtime op maat updates ontvangen over gate-veranderingen, vertragingen, annuleringen en hebben toegang tot overige reisinformatie.

TripIt is, in combinatie met een select gezelschap van andere reis-georiënteerde bedrijven, speciaal geselecteerd om zijn alles-in-een reis-app ook voor Glass te ontwikkelen.

Alledaagse activiteiten
‘TripIt en Google hebben dezelfde ambitie om informatie overzichtelijk te organiseren en technologie te ontwikkelen die mensen helpt bij alledaagse activiteiten’, aldus Rich Adams, Head of Mobile van TripIt. ‘We denken hierbij altijd vanuit onze ‘Perfect trip’-visie. Het is toch ideaal om een kop koffie te drinken, terwijl je met je bagage over de luchthaven loopt en tegelijkertijd op de hoogte wordt gehouden van eventuele wijzigingen. Alles wordt voor je ogen weergegeven, terwijl je je handen vrij hebt voor andere dingen.’

Reis gerelateerd
TripIt Glassware biedt dezelfde informatie die de gebruiker normaliter via de smartphone of laptop ontvangt, echter afgestemd op Glass, en zonder dat deze devices nodig zijn. Glass toont alle informatie die op bepaalde momenten tijdens de reis van belang kan zijn. Bij aankomst op de luchthaven zie je bijvoorbeeld de vluchtgegevens, vervolgens informatie over de eventuele huurauto, en daarna hotelboekingen en alle andere reis gerelateerde gegevens.

Actuele updates
Gebruikers van TripIt Pro krijgen via TripIt Glassware realtime vluchtinformatie, zoals herinneringen voor het inchecken, gate-veranderingen en vertragingen. Door eenmalig met een vinger op Glass te tikken, krijgt de reiziger inzage in alternatieve vluchten om sneller thuis te komen, of juist nog wat langer op de bestemming te blijven.

Testversie
TripIt Glassware is nu beschikbaar via Google Play. Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van de TripIt-app. Het TripIt Pro abonnement, dat nodig is voor de realtime vluchtinformatie en notificaties, kost 49 dollar per jaar. Op deze site is een testversie voor 30 dagen beschikbaar.

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken