Duitsland - Brazilië meest besproken WK-wedstrijd op Facebook tot nu toe

Redactie Online

Redactie
    MarketingTribune
  • Social mediaInteractie

Facebook heeft naar de wereldwijde gesprekken op Facebook rondom de WK-wedstrijd Duitsland - Brazilië gekeken en heeft de meest sociale momenten uit de wedstrijden, de top demografie, meest actieve landen en de populairste spelers op een rijtje gezet. Meer dan 66 miljoen mensen hadden samen 200 miljoen Facebook interacties (berichten, reacties, likes) over deze halve finale, wat deze kwartfinale tot de meest besproken wedstrijd op Facebook tot nu toe maakt.

De meest genoemde spelers waren Thomas Müller (Duitsland) en David Luiz (Brazilië). Ondanks het feit dat Neymar niet speelde, zorgde zijn naam voor 10x meer interactie dan iedere andere speler die wel opgesteld was - als hij gespeeld zou hebben zou hij de meest besproken speler zijn geweest.

Top 5 sociale momenten
1. Sami Khedira scoort de vierde goal voor Duitsland in zeven minuten en brengt Duitsland op een 5-0 voorsprong. (29e minuut)
2. Toni Kroos scoort zijn tweede doelpunt en brengt de stand op 4-0 (24e minuut)
3. Toni Kroos brengt Duitsland op 3-0 (23e minuut)
4. Miroslav Klose scoort en zet Duitsland op een 2-0 voorsprong - hij is nu de speler die het meest op een wk gescoord heeft
5. André Schürrle scoort zijn tweede doelpunt in de wedstrijd en het is nu 7-0 - het meeste aantal doelpunten dat een team ooit in een halve finale heeft gescoord.