Internet Advantage overgenomen door internationale speler

Internet Advantage overgenomen door internationale speler
  • Online
  • 11 sep 2015 @ 11:10
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • Zakelijk

Online marketingbureau Internet Advantage is overgenomen door Netbooster Group. Deze beursgenoteerde internationale speler versterkt met de overname zijn internationale aanwezigheid en mondiaal bereik. Internet Advantage zal onder de naam metapeople Nederland verdergaan. Netbooster Group voert de naam metapeople ook in Duitsland en Zwitserland.

Door de overname van Internet Advantage versterkt NetBooster Group naar eigen zeggen zijn internationale aanwezigheid en mondiale bereik. Tegelijkertijd bezweert het dat het 'dna' van Internet Advantage behouden blijft. Alle werknemers, klanten en het gehele aanbod van diensten gaat over naar metapeople Nederland. Oprichter en directeur Lennert de Rijk en zijn nieuwe collega directeur Joost Geerts gaan in de komende jaren de integratie en de uitbreiding van metapeople Nederland leiden.

Performance marketing
Door de toenemende internationalisering gaat performance marketing een nieuwe fase in. Lennert de Rijk wil met metapeople Nederland een belangrijke rol spelen in de ontwikkelingen op marketinggebied: ‘Onze klanten zullen profiteren van het feit dat metapeople Nederland onderdeel is van een wereldwijd netwerk, absoluut onafhankelijk en we werken met de beste mensen uit diverse landen.’

Zowel Internet Advantage als NetBooster/metapeople richten zich op performance-driven digitale strategieën. “Tijdens de gesprekken met NetBooster/metapeople werd snel duidelijk dat onze ambities op één lijn liggen wanneer het gaat om de beste digitale strategieën aan onze klanten aan te bieden. Door onze krachten te bundelen kunnen we samen uitbreiden en onze posities versterken in deze beweeglijke, innovatieve en sterk internationaal georiënteerde groeiende sector”, aldus de Rijk.

Expansie
Voor Netbooster Group is de overname van Internet Advantage een stap in de richting van verdere uitbreiding. Tim Ringel, CEO van Netbooster Group stelt: ‘We zijn zeer enthousiast omdat we zo'n ‘ perfect fit’ op de Nederlandse markt hebben gevonden. Het management, de werknemers, klanten en diensten van Internet Advantage passen perfect bij onze ondernemersvisie. Onze klanten willen samen met NetBooster/metapeople verder uit te breiden naar meer regio's. Wij selecteren de beste lokale spelers met sterk betrokken ondernemers en bundelen de krachten in ons unieke internationale platform. Op die manier servicen wij onze klanten op het hoogste niveau. De overname van Internet Advantage is een eerste stap in onze strategie om onze omvang tegen 2018 te verdrievoudigen en een wereldwijd opererende agency te creëren door een buy & build-strategie en natuurlijke groei.’

Over Internet Advantage / metapeople Nederland
Het online marketingbureau werd als beste Nederlandse search marketing agency van 2013 gekozen en werkt met een meertalig team binnen de Nederlandse, Belgische en Duitse markten. Voortaan zal het bedrijf verdergaan onder de naam metapeople Nederland en werkt onder meer voor: Corendon, Praxis, Funda, De Jaarbeurs, Accor Hotels en Belvilla.
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken