Jonge regisseurs maken korte film met nieuwste Samsung

Jonge regisseurs maken korte film met nieuwste Samsung
  • Online
  • 17 dec 2015 @ 17:37
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • StorytellingVideoSocial media

Samsung lanceert vandaag in samenwerking met Wayne Parker Kent een nieuwe manier van campagnevoeren met een creatief eindproject als hoofddoel. Drie jonge regisseurs hebben met de Galaxy S6 edge in 48 uur tijd ieder een korte film van professionele kwaliteit geschoten. Zo wordt duidelijk dat je geen professionele camera meer nodig hebt voor een film - je eigen creativiteit is leidend. Met die impliciete boodschap positioneert Samsung zich als facilitator en inspirator van creatieven. Op donderdag 17 december verschijnen de teaserfilm en het deel van de eerste regisseur. In week 1 en 2 van 2016 volgen deel twee en drie. De volledige film en de behind the scenes video gaan in week 3 live.

De Galaxy S6 edge onderscheidt zich volgens het telefoonmerk met een eersteklas camera, super AMOLED scherm en functionele draadloze oplaadfunctie. Al die features komen naar voren in de film. Bij ‘The Next Film Project’ worden de regisseurs uitgedaagd om binnen 48 uur een filmdeel van twee minuten te maken. Wanneer de 48 uur is verstreken, is het de beurt aan de volgende regisseur die de verhaallijn verder oppakt.  De korte film en de behind the scenes materialen worden op YouTube gepubliceerd en ondersteund met artikelen op NSMBL, Froot, Want en Manners.

De betrokken regisseurs zijn:
Kuba Szutkowski (33): werkt samen met Edgar Kapp, heeft meerdere goede en prijswinnende 48-uurs- films geregisseerd, zowel binnen als buiten het 48-uurs genre. 
Jens Rijsdijk (20): won de wereldfinale van het 48 Hour Film Project (uit 4500 films) met These Dirty Words. 
Sjoerd de Bont (27): jonge en ambitieuze regisseur met meerdere winnende 48 uur films op zijn naam. 

Regisseur Sjoerd de Bont vertelt: ‘Dat ik het eerste deel mocht schieten, was natuurlijk een voordeel. Mijn opvolger moet nu met mijn keuzes verder; dat wordt heel spannend. Ik heb ervaring met strakke tijdschema’s, maar filmen met smartphone was andere koek. Vooraf dacht ik veel op kwaliteit te moeten inleveren maar het is echt verbazingwekkend hoeveel je met dit toestel voor elkaar krijgt.’

Wayne Parker Kent is de uitgever van online magazines als NSMBL, Culy en Famme. Hiernaast verzorgt Wayne Parker Kent volledige branded content campagnes voor Samsung. ‘The Next Film Project is het perfecte voorbeeld van hoe wij de toekomst van advertising zien. Geen platte verkooppraat maar creatieve campagnes die de doelgroep wil zien omdat ze aansluiten op hun belevingswereld’, aldus Slaven Mandic, ceo van Wayne Parker Kent.

Voor de campagne slaan Samsung en Wayne Kent Parker de handen ineen met Blue Circle, de producent van programma’s als RTL Late Night, Boer Zoekt Vrouw en RTL Boulevard. De samenwerking met Wayne Parker Kent is tot stand gekomen na een oriëntatiefase waarbij Samsung, Starcom en Cheel de handen ineen hebben geslagen om op vernieuwende wijze creativiteit, bereik en koppeling met Samsung op onorthodoxe wijze tot stand te brengen. Het concept zoals Wayne Parker Kent ten uitvoer heeft gebracht is een eindproduct waarbij alle partijen nauw betrokken zijn in de uitvoering.
 



Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken