Kerstselfie aan tafel heel normaal

Kerstselfie aan tafel heel normaal
  • Online
  • 22 dec 2015 @ 12:28
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • DesignonderzoekSocial media

Nederlanders gebruiken tijdens de feestdagen hun devices om digitale foto’s te maken en deze te delen via mobieltjes, tablets en laptops; na Spanje en Portugal zijn kerstselfies in Nederland het meest geaccepteerd. Sms is op zijn retour, met de feestdagen sturen Nederlanders de minste sms’jes van geheel Europa. Dat blijkt uit onderzoek van Microsoft onder ruim dertienduizend Europeanen – onder wie duizend Nederlanders – naar het gebruik van technologie tijdens de feestdagen.

Waar sommige families met de feestdagen opgelucht aan tafel zitten, omdat er eindelijk eens met elkaar wordt gepraat in plaats van naar een schermpje gestaard, vindt het merendeel van de Europese respondenten het gebruik van technologie tijdens de feestdagen acceptabel. Opvallend detail: hoewel 46 procent van de Nederlanders de telefoon tevoorschijn haalt om anderen de beste wensen te sms-en, zijn Nederlanders hierin een stuk minder fanatiek dan de Portugezen (bijna negentig procent) en de Polen en Belgen (ruim tachtig procent). Andere mobiele bezigheden tijdens de feestdagen in ons land: het downloaden van recepten (43 procent), het bijwerken van status op social media (35 procent) en het downloaden van kerstmuziek (25 procent).

Ook het vastleggen van alle gezelligheid vinden Nederlanders erg belangrijk: volgens bijna 95 procent van de Nederlanders mag hiervoor tijdens Kerstmis best de mobiele telefoon of tablet tevoorschijn worden gehaald. Zelfs aan tafel, want het maken van kerstselfies met familieleden tussen de gangen door wordt door 83 procent getolereerd.

Out-of-Office
Als er één periode in het jaar is, waarin je niet aan werk wilt denken, dan is dat wel tijdens de feestdagen. Toch kunnen veel mensen het niet laten op eerste of tweede kerstdag even snel de werkmail te checken. Ruim een vierde (27 procent) van de Nederlanders vindt dat dit moet kunnen. Kun jij er ook niet onderuit om even in te loggen op je e-mail? Gebruik dit moment om een feestelijke out-of-office in te stellen met je eigen fotobericht via Microsofts Center for Out of Office Excellence. 

Skypen met geliefden
Hoewel 84 procent van de Europese respondenten gelooft dat videobellen een goede manier is om contact te houden met een afwezig familielid of vriend, is het opvallend dat maar 23 procent daadwerkelijk achter het scherm kruipt tijdens de feestdagen. En dat terwijl videobellen – bijvoorbeeld via Skype – een heel persoonlijke manier is om je geliefden aan de andere kant van de wereld een gelukkig Nieuwjaar te wensen of hun blik te zien bij het openen van de kerstcadeautjes. 

Over het onderzoek
Om de rol van technologie tijdens de feestdagen te onderzoeken, ondervroeg Microsoft 13.053 consumenten in België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland.
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken