Wereldpremière The Smartphone Orchestra op Lowlands

Wereldpremière The Smartphone Orchestra op Lowlands
  • Online
  • 12 aug 2016 @ 14:54
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • SmartphoneInnovatie

The Smartphone Orchestra beleeft op zondag 21 augustus 2016 om 12 uur ’s middags zijn wereldpremière in de Bravo tent op Lowlands. Duizenden smartphones van de Lowlandsbezoekers vormen samen één groot muziekstuk. Een muziekstuk waarin elke smartphone zijn eigen bijdrage levert. De naam zegt het al: een keertje niet collectief individueel telefoonstaren maar samen een vijfduizend man groot orkest vormen met onze smartphones in de hoofdrol.

Het team van The Smartphone Orchestra heeft een jaar lang in het geheim geprogrammeerd, getweakt en getest om het concept technisch voor elkaar te krijgen. Daarnaast hebben ze een hele nieuwe manier van componeren uitgevonden want schrijven voor honderden of duizenden smartphonespeakers vraagt een andere manier van denken. Het stuk dat op Lowlands klinkt is losjes geïnspireerd op minimal music waarin verschillende patronen samen een groter geheel vormen maar dan met de notifications en ringtones van de smartphone als bouwstenen. Na testsessies op Oerol, met Spinvis en op het Barcelonese Sonár Festival met een goedkeurend knikkende Brian Eno is het nu tijd voor de officiële première op Lowlands.

Steye Hallema, initiatiefnemer van The Smartphone Orchestra: 'De smartphone komt ons letterlijk steeds dichter op de huid. Veel zaken worden makkelijker gemaakt en ook ik pluk daar de vruchten van. Maar ik vraag me regelmatig af of het wel gezond is dat we ons de hele tijd overladen met informatie. Ons brein heeft het ook nodig om te mijmeren en te kunnen wegdromen. Wij wilden daarom de werking van smartphones omdraaien en mensen er juist mee bij elkaar laten komen om samen iets wonderlijks te ervaren. Stel je een zee van smartphones voor die allemaal beeld en geluid voortbrengen, als een technologisch sprookje van duizend-en-één nacht. The Smartphone Orchestra creëert een hele nieuwe manier om samen muziek te ervaren. We zijn er enorm trots op dat we dit op deze schaal kunnen laten plaatsvinden op Nederlands meest vooruitstrevende popfestival.'



Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken