Vines video hot or not?

Vines video hot or not?
  • Online
  • 6 aug 2014 @ 08:00
  • Link
  • Josine Pelleboer
    Josine Pelleboer

    Brand Partnerships Manager
    UM Studios
  • CreatieVideoActivatie

Leeft Vine nog? Wordt er nog wat mee gedaan of was het een korte hype? Social media experts in Amerika omschrijven Vine als het grote social media succes van de afgelopen twee jaar en het brand-marketing fenomeen van de toekomst! Merken in Nederland doen nog vrij weinig met het videoplatform. Langzaam aan krijgen wij hier bij Brandfighters de vraag of we een Vine video opdracht kunnen uitzetten? In dit blog vind je inspiratie over het potentieel van Vine-achtige video’s.

Een creatieve boodschap
Van de cases en voorbeelden van hoe merken in Amerika Vine video’s inzetten, word ik wel enthousiast. De korte video’s van zes seconden zijn leuke content, makkelijk te consumeren en te delen. De video’s verplichten je om een boodschap of merk creatief in beeld te brengen. Zes seconden lijkt misschien erg kort, maar je kan in die tijd veel zeggen of gevoel overbrengen. Laten we eerlijk zijn, de aandachtspanne om video’s te bekijken is vandaag de dacht echt niet veel langer. Het voordeel van dit soort video’s is dat ze bijna te kort om weg te klikken, dus je creëert optimale engagement. Heb je meer tijd nodig om je boodschap over te brengen dan kan je kiezen voor Instagram video.

Een interessant video tool
Videomarketing is hot! Of je nou Instagram of Vine gebruikt, ik zie de platformen vooral als tool om makkelijk en eenvoudig creatieve video content te maken. Je kan het makkelijk zelf doen of met een groepje collega’s. Je kan ook je fans activeren om ‘user generated content’ te genereren. Zie hieronder het voorbeeld van Converse.

Voorbeeld doelgroep activatie Converse:
De fans van Converse werden gevraagd om Vine video’s te maken rondom het thema: ‘een dag uit het leven van je Converse sneakers’. Massaal gingen converse-dragers aan de slag en werden de meest creatieve Vine video’s geüpload. Deze Vine campagne leidde niet alleen tot hoge engagement maar ook tot goede sales cijfers.



Voorbeeld Oreo tips en tricks:
Natuurlijk was Oreo een van de voorlopers op het gebied van Vine-virals. Oreo gebruikt Vine voor product introducties, inspiratie, inhakers op events, festivals en dagen als Thanksgiving. De serie #SnackHacks was in 2013 een groot viral succes. De serie liet op creatieve wijze zien hoe eenvoudig je Oreo cookies kan gebruiken in de keuken. Bijvoorbeeld voor ice-coffee, als popcorn-topper of als zoete taco. Met 219 miljoen impressie en 58K aan shares was het dé nieuwe manier om how to’s de wereld in brengen.



Voorbeeld Adidas inhakers:
Omdat de video’s makkelijk en snel te maken zijn is de tool interessant om bijvoorbeeld inhakers te maken. Adidas heeft voor het WK Voetbal 2014 de Vine campagne opgezet ‘#Allin or nothing’ . Middels Vine video’s krijg je een kijkje achter de schermen en in de stations. Adidas toonde hoe de unieke WK voetbal voor elke wedstrijd werd bedrukt. Op nostalgische wijze worden de voetbalschoenen van afgelopen jaren in beeld gebracht. En na elke WK wedstrijd werd de mooiste goal geanimeerd.
 





Bereik en WhatsApp content
Aangezien ik Vine en Instagram vooral zie als een creatieve tool, heb je de andere grote social media kanalen nodig om bereik te genereren. Video’s die met Vine of Instagram gemaakt worden kun je makkelijk delen via Twitter, Facebook of bijvoorbeeld Google+. Vines kan je zelfs downloaden, embedden op een website of versturen via Whats App. Dat laatste is zeer interessant, want ik denk dat WhatsApp steeds meer een belangrijke rol gaat spelen in het verspreiden van content. Denk bijvoorbeeld aan alle inhakers die tijdens het WK in groepschats werden rondgestuurd.

Josine Pelleboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken