LinkedIn beperkt exportmogelijkheid contacten

LinkedIn beperkt exportmogelijkheid contacten
  • Online
  • 27 jul 2015 @ 09:40
  • Link
  • Wieger Waardenburg
    Wieger Waardenburg

    senior online marketeer, eigenaar
    XpertMarketing en Internetbureau Fris Online
  • Geen tag

Het in 2003 gelanceerde zakelijke netwerk LinkedIn heeft een belangrijke verandering doorgevoerd. Het netwerk, met meer ruim 260 miljoen gebruikers in meer dan 200 landen, beperkt de mogelijkheden voor het exporteren van contactpersonen.

Het exporteren van contactpersonen was altijd erg eenvoudig. En de functionaliteit was een vanzelfsprekendheid: het zijn immers jouw contactpersonen! Vroeger had je ze in de good-old Rolodex, maar die heb je waarschijnlijk een jaar of 10 geleden ingeruild voor LinkedIn. En mocht je gegevens van je contactpersonen ergens voor nodig hebben, dan kon je die betrekkelijk eenvoudig exporteren. Niets aan het handje dus. Tot eind vorige week. Toen verdween ineens de mogelijkheid voor het exporteren van contacten. Hoewel… niet helemaal. Het is nog steeds mogelijk om aan een overzicht van contactpersonen te komen. Wie dat wil, zal er echter iets meer moeite voor moeten doen dan voorheen.

Hoe werkt het nu?
De optie is minder duidelijk weergegeven dan voorheen. Ook is het niet meer mogelijk om op dezelfde manier als voorheen contacten te exporteren. Nu zal gebruik gemaakt moeten worden van een omweg. Dat werkt als volgt:
Beweeg, na het inloggen op LinkedIn, de cursor van je muis over je profielfoto. Er wordt dan een menu met diverse opties zichtbaar. Kies daarbij voor de op één na laatste optie: Privacy & Settings en klik om de ‘Manage’ link die ernaast staat.

Vervolgens worden diverse profielgegevens getoond. Onder je gegevens, staan een aantal opties om bijvoorbeeld notificatievoorkeuren te beheren. Daar kun je ook de optie ‘account’ vinden. Wanneer je daarop klikt, staat er net boven de optie om je account te sluiten de optie: Request an archive of your data. Dat is de optie om de gegevens van je connecties op te vragen.

Wanneer daarop wordt geklikt, opent een nieuw scherm. Vergeet daar niet op de link ‘Request Archive’ te klikken, anders gebeurt er namelijk niets. Wanneer dat is gedaan, ontvang je per e-mail een bevestiging en ontvang je binnen 72 uur een link om je data te kunnen downloaden.
Welke data je ontvangt, is aangegeven in het LinkedIn Help Center



 

Wieger Waardenburg

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken