Netwerken via social media. Zo doe je dat!

Netwerken via social media. Zo doe je dat!
  • Online
  • 26 aug 2015 @ 11:20
  • Link
  • Jasper Hartog
    Jasper Hartog

    Copywriter
    VONQ en Qandidate.com
  • ZoekmachineSocial media

Twee op de drie Nederlanders blijft actief op social media tijdens de vakantie. Hier ligt voor jou als recruiter een grote kans om vooral tijdens het mooie weer zowel actief als passief talent aan te spreken.

LinkedIn
Aangezien Nederlanders connected blijven tijdens de zomermaanden kun je op LinkedIn gericht zoeken naar zowel actief als passief talent. Onder andere door in verschillende communities een oproep te plaatsen. Gerichter kun je zoeken door advertenties te plaatsen met LinkedIn advertenties. Via een premium account kan je prima nieuwe contacten benaderen. Je kunt met de specifieke zoekfuncties naar kandidaten zoeken en die vervolgens verwijzen naar je vacature of carrièrepagina.

Daarnaast kun je op LinkedIn kijken welke personen er aan het functieprofiel voldoen en een selectie maken van potentiële talenten. Houd alle informatie van je potentiële talenten bij in een sheet of ATS-systeem en benader ze met een direct message via LinkedIn, telefonisch of per e-mail. Attendeer de kandidaat op de openstaande vacature binnen je organisatie en vertel waarom juist hij of zij geschikt is voor de vacature.

Facebook
De advertentiemogelijkheden op Facebook zijn zeer geschikt om in de zomer gericht naar talent te zoeken. In een eerdere blog lieten we zien dat je met Facebook advertenties kunt verspreiden die wordt gelezen door een specifiek geselecteerde doelgroep naar voorkeur. In de timeline van Facebook verschijnen berichten die speciaal voor jouw type kandidaten zijn bedoeld.

Je kunt daarnaast bekijken wie een specifieke functie heeft in een bepaalde regio. Ben je midden in de zomer op zoek naar een IT-engineer in de regio Eindhoven? Geef deze zoekopdracht dan op in je zoekbalk om gericht te zoeken. Kom in contact met je kandidaten door hem of haar een persoonlijk bericht te sturen.

Twitter
Twitter leent zich ook prima om talent te bereiken. Via een persoonlijk profiel met een duidelijke functieomschrijving kun je potentiële kandidaten goed benaderen op het medium. Kandidaten zoeken namelijk ook in de zomer op Twitter naar vacatures, via hashtags zoeken ze gericht naar vacatures. Je kunt als recruiter je netwerk uitbreiden door relevante organisaties en kandidaten te volgen, of gerichter door een Twitteraccount aan te maken voor je carrièrepagina. Heb je in je pipeline interessante kandidaten opgeslagen? Dan kun je altijd even kijken op Twitter wat hen bezighoudt, welke interesses ze hebben of direct benaderen met een tweet of met een direct message.

Benieuwd naar de overige tips? Klik hier voor het hele artikel op VONQ.com.

Jasper Hartog

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken