Social Highlights November

Social Highlights November
  • Online
  • 28 nov 2017 @ 12:29
  • Link
  • Isobar
    Isobar


    Isobar
  • Trends

Vlak voor het feestgedruis losbarst in december hebben alle grote social platformen nog wat interessante features gelanceerd en probeert Snapchat een ondergang te voorkomen. Check snel alle social highlights van november, aangeboden door Isobar.

Facebook
Next level klantenservice. Messenger is binnenkort ook te integreren op je business website. Ideaal om klantenservice via social kanalen te kunnen blijven garanderen. En je hebt meteen een case voor het aanbieden van webcare in de avonduren en weekenden.

Wij zien vooral een mooie combinatie met ads in Messenger. Op het moment dat je op een website komt en gelijk wordt getrakteerd met een mooie aanbieding of CTA om je in te schrijven voor een event of nieuwsbrief. Ideaal. De chat gaat door binnen je Messenger app, dus je kunt doorgaan met converseren als je klant on to go is. De beta wordt momenteel getest door onder andere KLM en Zalando.

De aanhouder wint, moet Facebook denken. De Stories functionaliteit is (nog) geen daverend success, maar het platform blijft de feature pushen. Zo kunnen events en groepen nu ook Stories inzetten. Een relevante feature voor deze groepen, maar we zijn benieuwd of het daadwerkelijk gebruikt zal worden. Naar verwachting zal Facebook je wel organisch voorrang geven op het moment dat je deze feature inzet. Dus allicht de moeite waard. Nice extra: meerdere mensen kunnen content uploaden in dezelfde Story maar enkel de mensen die op dat event zijn of in dezelfde groep zitten, kunnen de content zien.

Bijzonder vreemd is de nieuwe ‘tactiek’ om wraakporno te voorkomen. Upload je nudes naar Facebook, markeer ze als zodanig en Facebook (let op nu) zorgt ervoor dat je foto’s niet kunnen uitlekken. We kunnen het niet beter dan Arjen Lubach verwoorden, dus kijk vooral zelf. 

 



Een feature die nog niet beschikbaar is in Nederland, maar wel al in veel landen getest wordt: Facebook Jobs. Zo kun je als bedrijf gemakkelijk vacatures delen en adverteren onder de juiste doelgroep. Dikke kans dat deze functie snel naar Nederland komt en het leven van vele recruiters makkelijker zal maken.

Instagram
Instagram Stories lijkt wel voorgetrokken te worden met continue updates. Zo mag je nu eindelijk al je foto’s en video's uploaden. Je krijgt je volledige bibliotheek te zien op het moment dat je iets wilt uploaden en niet enkel het beeldmateriaal dat je de afgelopen 24 uur hebt gemaakt. Erg fijn voor alle gefrustreerde Social Media Mangers all over. Daarbij zijn Stories nu ook te bekijken en te maken in de browser. Werkt hetzelfde als in de app. Handig om de accountlimiet in de app te kunnen omzeilen?

Nooit meer je favo kattenfoto’s of avocadocreaties missen. Instagram test op dit moment een feature waarmee je hashtags kunt volgen. Natuurlijk alleen een workaround om dat vervelende algoritme ‘goed’ te praten, maar toch een interessante feature. Zeker als het om social listening aankomt.

Twitter
Het uitdelen van de blauwe verificatievinkjes staat on hold. Twitter geeft aan dat het lijkt op een beloning terwijl dat nooit de bedoeling was. Wij zijn in de war.

Met of zonder blauw vinkje, de kenmerkende tweets van 140 karakters zijn nu uitgebreid naar 280 karakters. Makkelijk? Ja. Uitdagend? Nee. Een extra lange Tweet niet genoeg? Dan kun je nu ook een Tweetstorm publiceren. De functie is eigenlijk precies wat je ervan verwacht: meerdere Tweets in één keer plaatsen. Op deze manier komen de Tweets overzichtelijk onder elkaar.

 

Adverteren op Twitter is een pain in the ass. Dat zullen de vele Social Advertising Consultants beamen. Maar Twitter weet ook dat hier het Grote Geld ligt. Kortom: Twitter maakt het makkelijk. Voor 99 dollar per maand krijgen kleine bedrijven toegang tot een advertentieprogramma. Makkelijk geld uitgeven, want iedere Tweet wordt ondersteund met budget. Hier zit ook gelijk het knelpunt, want je kunt dus niet zelf bepalen welke Tweet sponsored gaat. Je kunt alleen Twitter Promote aan- of uitzetten. Je kunt op 5 interesses of locaties targeten. Wat wordt er beloofd: een bereik van zo’n 30.000 extra mensen per maand en zo’n 30 extra volgers per maand.

Snapchat
Alles waar Snapchat ooit in geloofde of groot mee is geworden, is binnenkort niet meer want het tijd is voor een complete ommezwaai. Op de agenda: een redesign, een ander algoritme, influencers welkomheten en een technische revolutie. Too little, too late? De tijd zal het leren.

Pinterest
Pinterest gaat all out met upgrades aan de visual search- en shopopties. Eigenlijk kun je nu door foto’s met de app communiceren. Lens your Look is een mooi voorbeeld waarbij je een foto deelt van bijvoorbeeld een kledingstuk. De app gaat op zoek naar ideale fashioncombi’s die bij jouw foto passen. Shoppen wordt nog beter met meer looks, lees: 5 miljoen. Daar gaat een fashionistahart sneller van kloppen. De visual search functionaliteit is aangescherpt en werkt nu nog beter.

Extra:
Geld overmaken in Facebook Messenger kan nu in de UK en Frankrijk, komt vast binnenkort ook naar Nederland.
* Voor 11 minuten was Twitter Trump free. Wat ons betreft niet lang genoeg.
* In de categorie ‘verbaast me niks’: Instagram en WhatsApp verslaan Snapchat cijfers met bijna 200 procent.
* Crisis elders? Doneer via de Facebook doneerknop.
* Super annoying of juist lekker engaging: Facebook polls. Wij adviseren alleen maar: maak het relevant.
* Op naar 2018, de lijstjes en trends komen eraan.
* De Facebook Creator app maakt het nog makkelijker video’s te produceren.

Geschreven door: Lieneke Wijnia, Social Media Manager bij Isobar 

Isobar

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken