Sport1 nieuwe titelsponsor Scheveningen Challenger

Sport1 nieuwe titelsponsor Scheveningen Challenger
  • Sponsoring
  • 14 apr 2013 @ 00:00
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Sponsoring

Het evenement, dat voor de 21ste keer wordt gehouden, vindt van 8 tot en met 14 juli plaats op de METS tennisbanen.Robin Haase, met wie Sport1 onlangs een sponsorovereenkomst is aangegaan, komt bij zijn ‘eigen’ toernooi in actie en zal hoogstwaarschijnlijk als eerste geplaatste zijn.

Sport1 zendt op zondag 14 juli in elk geval de finale van het toernooi rechtstreeks uit. 

Toernooidirecteur Ivo Pols is zeer verheugd over de samenwerking met de nieuwe titelsponsor Sport1. ‘Met Sport1 kunnen wij het toernooi organiseren op het niveau, zoals we dat al jaren gewend zijn. Behalve de inbreng van deze fantastische partner kunnen we ook dit jaar opnieuw rekenen op de financiële steun van de gemeente Den Haag en onze titelsponsor van vorig jaar; HealthCity.’

Over het deelnemersveld is Pols kort en krachtig. ‘Naast Robin Haase gaan we proberen ook de andere Nederlandse topspelers, zoals Igor Sijsling, Thiemo de Bakker, Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel, naar Scheveningen te halen. Zij zullen zich gaan mengen in de strijd met internationale profs, die rond of net buiten de 100 staan en aanstormend talent, dat al vaker zijn weg naar de wereldtop via Scheveningen heeft gevonden. Denk daarbij aan mannen als Marcelo Rios, Nicolay Davydenko en Marat Safin.’

Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1: ‘We vinden het als Sport1 erg belangrijk dat er in Nederland een tennistoernooi is waarbij jonge Nederlandse en internationale spelers de kans krijgen om zich te meten met de professionele spelers die al wat verder zijn in hun carrière. Door het tekenen van de sponsorovereenkomst is het voortbestaan van het toernooi voor de komende twee seizoenen verzekerd. Naast dat er kan worden gekeken naar tennis zullen we gedurende de week allerlei side events gaan organiseren. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een familiedag op zaterdag 13 juli of aan clinics die worden gegeven door oud-toptennissers die in het verleden allemaal actief zijn geweest op de METS. Het moet voor de tennisliefhebber echt een dagje uit worden. Kortom als je echt een liefhebber bent van tennis dan wordt de eerste editie van het Sport1 Open een evenement dat je niet mag missen’.

Voor Sport1 is het omarmen van het Challenger toernooi in Scheveningen een volgende stap om zich duidelijk te profileren als een brede sportzender met  tennis als een van de belangrijkste pijlers. Naast dat Sport1 over de uitzendrechten beschikt van Wimbledon, de ATP 1000, 500 en 250 toernooien, de Davis Cup en de gehele WTA Tour treedt Sport1 sinds kort ook op als sponsor van Robin Haase.

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken