Legioen 100ste Vierdaagse eenmalig 50 duizend

Legioen 100ste Vierdaagse eenmalig 50 duizend
  • Sponsoring
  • 22 jan 2014 @ 15:57
  • Link
  • Redactie Sponsoring
    Redactie Sponsoring

    Redactie
    MarketingTribune
  • Sport

Voor de 100ste Vierdaagse in 2016 wordt het aantal inschrijvingen eenmalig verhoogd naar 50 duizend. Mensen die in de jaren 2010 tot en met 2015 de Vierdaagse tenminste vier keer met succes hebben gelopen, zijn bij inschrijving voor de 100ste editie gegarandeerd van een startbewijs.

Ook voor burgergroepen geldt dat zij in de genoemde periode minimaal vier keer als groep moeten hebben deelgenomen aan de Vierdaagse. Militaire deelnemers, deelnemers in de leeftijd van 12 tot en met 15 jaar en debutanten die in 2016 inschrijven via het training- en begeleidingsprogramma Via Vierdaagse zijn zonder meer verzekerd van deelname.

Loting
Het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE verwacht, op basis van ervaringscijfers, dat er uiteindelijk om zo’n 12.000 startbewijzen geloot zal worden door deelnemers die niet behoren tot de genoemde ‘vrijgestelden’. Voor een groot aantal van hen zal overigens een gewogen loting gelden, afhankelijk van het aantal Vierdaagsekruisjes dat zij behaalden. Een gewogen loting - dus meer kans - geldt in 2016 ook voor deelnemers die in 2014 en 2015 uitgeloot werden.

Eenmalige ophoging
Het ophogen van de deelnemerslimiet van 46 duizend de laatste jaren naar 50 duizend voor de 100ste Vierdaagse in 2016 is een eenmalige actie. Stichting DE 4DAAGSE en haar partners in organisatie – onder andere de twaalf Vierdaagse-gemeenten en Defensie - moeten een complex aan maatregelen treffen om veiligheid en het minimaal benodigde wandelcomfort voor 50 duizend deelnemers op de bestaande parcoursen te kunnen waarborgen. Grote routewijzigingen zijn niet mogelijk en de organisatoren zullen in 2016 hun handen vol hebben om het legioen van wandelaars in beweging te houden.

Jeugd
De voorkeurspositie die Stichting DE 4DAAGSE voor deelnemers in de jongste leeftijdsklasse heeft bepaald, is ingegeven door het motto ‘de jeugd heeft de toekomst’. Al jaren zijn deelnemers die in het jaar van de Vierdaagse twaalf jaar oud worden, uitgezonderd van loting. Jaarlijks levert dat circa 400 nieuwe, jonge Vierdaagselopers op. De regels voor inschrijving voor de 100ste Vierdaagse in 2016 worden door Stichting DE 4DAAGSE te zijner tijd neergelegd in een protocol waarvan de belangrijkste bepalingen nu al gepubliceerd worden om verdere speculaties over wie wel of niet in 2016 gegarandeerd kunnen deelnemen te voorkomen.
 

Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken